|

Kiégett egy Szuhoj Oroszországban

A tegnap este folyamán leszállás közben kigyulladt és felrobbant egy Szuhoj Szu-24 típusú csapásmérő repülőgép Oroszország nyugati részén. A két pilóta katapultált.

A Szu-24MR verziójú Fencer Volgogradtól 47 kilométerre elterülő Marinovka légibázis futópályájára hajtott végre épp leszállást, amikor az eset bekövetkezett, a hírek szerint helyi idő (moszkvai idő) szerint 20 óra körül. A lángokba boruló gépből azonnal katapultált a kétfős személyzet és sérülés nélkül megúszta az esetet. A reptér riasztott tűzoltószolgálata gyorsan a helyszínre érkezett, ám nem sikerült időben megfékezni a tűzet, így az Orosz Légierő kötelékébe tartozó masina szinte teljesen megsemmisült.

Szuhoj Szu-24MR ,

A típushoz kapcsolódó utolsó baleset még októberben történt, amikor a távol-keleti Ukrainka katonai repülőtéren a pilóták elvétették a leszállást, a gép futóművei a fellépő erőhatások következtében becsuklottak, majd a hasán csúszó Szuhoj túlfutott a pályán és kigyulladt. A teljesen kiégő gép pilótája és a navigátor életét vesztette a balesetben.

6 hozzászólás “Kiégett egy Szuhoj Oroszországban”