|

Megsemmisült egy Szu-24-es Oroszországban

Mindkét pilóta életét vesztette abban a balesetben, ami ma röviddel dél előtt Oroszország távol-keleti részén történt, mikor egy Szuhoj Szu-24 ‘Fencer’ típusú csapásmérő repülőgép egy rázós leszállás végén kigyulladt és kiégett.

Helyi idő szerint 12 óra (02:00 GMT) előtt pár perccel megsemmisült egy Szu-24-es az amuri Ukrainka katonai repülőtéren, amikor a gép futóművei a leszállás közben fellépő erőhatások következtében becsuklottak, majd a hasán csúszó Szuhoj túlfutott a pályán és kigyulladt. A teljesen kiégő gép (melyet épp időszakos karbantartási munkálatok miatt Voronyecből repültek át a bázisra) pilótája és a navigátor életét vesztette a balesetben.

A védelmi minisztérium közleménye szerint műszaki hiba okozta az esetet, melynek okainak kiderítésére vizsgálatot indítottak.

7 hozzászólás “Megsemmisült egy Szu-24-es Oroszországban”

  1. „…a hasán csúszó Szuhoj túlfutott a pályán és kigyulladt. A teljesen kiégő gép (melyet épp időszakos karbantartási munkálatok miatt Voronyecből repültek át a bázisra) pilótája és a navigátor életét vesztette a balesetben.”

    Ez így elég érdekes, mert ezek szerint a gép nem lezuhant, hanem még le tudott szállni, a hasán csúszva végig. Furcsa, hogy így is meghalt a két pilóta, hiszen már elég régóta minden orosz harci gépben „nullás” katapult van, tehát ha a becsapódás nem öli meg őket, akkor jó eséllyel katapultálhattak volna a hason csúszó gépből…