|

Látogatás a bázison

A LIA Alapítványi Általános Iskola és Szakközépiskola diákjai látogattak el az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra 2011. október 26-án, ahol Kiss Róbert mk. ezredes, bázis törzsfőnök fogadta az érkezőket.

A köszöntő után Koller József ezredes, bázis parancsnok helyettes tartott előadást, ismertetve az egység történetét, valamint azokat az igen sokrétű feladatokat, melyeket a helikopter bázis alaprendeltetéséből adódóan végez. Az ezredes külön említést tett a természeti katasztrófák elleni védekezésben vállalt szerepről, a folyamatosan éjjel-nappal szolgálatban álló légi kutató-mentő, és a légi sugárfelderítő szolgálatokról. Fényképekkel illusztrált előadásában a parancsnok helyettes szólt a bázis afganisztáni szerepvállalásáról, ahol jelenleg két, helikopteres tanácsadó csoportot, az Air Mentor Team-et, valamint az Air Advisory Team-et biztosítja az alakulat.

A tanulókat elkísérte Dr. Koncz Kornélia főigazgató is, aki az előadást követően személyes találkozón vett részt a parancsnoki állománnyal, ahol a KatonaSuli program részleteiről kapott felvilágosítást Mádi Lajos alezredestől, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kiképzési főnökétől. Amíg a megbeszélés zajlott, a diákok a számukra szervezett programokon vehettek részt.

Az alapítvány főigazgatója és a parancsnoki állomány a tájékoztatót hallgatja ,

A bázisnál rendszeresített repülőeszközök testközeli megtekintése után a Repülő Felkészítési Főnökség két szimulátorán próbálhatták ki, a helikopter és repülőgép vezetést, ezzel bepillantva a pilóták nem éppen egyszerű munkájába. Látogatása utolsó pontjaként a szimulátoros repülést a főigazgató asszony is kipróbálta.

Fotó és szöveg: Papp Béla főhadnagy, MH 86 SZHB

Ismerkedés a MI-24 típusú harci helikopterrel ,

Virtuális repülés Budapest felett ,

Leszálláshoz készülődve ,

One Response to “Látogatás a bázison”

  1. Most köcsög vagyok, amikor gyerekként még én jártam ott kb 8-9 éves koromba, akkor mi nem csak egy félig szétrohadt mi-24-est láthattunk, hanem voltunk az irányítótoronyban, mi-8-as belsejében tízóraiztunk, édesapám is csatlakozott hozzánk, hiszen ő is ott szolgált hivatásosként a támaszponton…stb

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.