|

53 éves lenne az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred

2011. október 14-én rendezték meg az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred baráti találkozóját, és megemlékezést a megszűnt alakulatra. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis jogelőd alakulatát 2004. szeptember 30-án számolták fel az akkori haderőreform keretén belül.

A kedvezőtlen és szakmaiatlan politikai döntés áldozatául esett alakulat idén ünnepelné fennállásának 53. évét. Ez alkalomból a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesülete – mint minden évben – koszorúzást és baráti találkozót rendezett Veszprémben a Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO) parkjában felállított emlékhelynél.

Az eseményen köszöntötte az összegyűlteket és megemlékező beszédet mondott Gödri Dezső nyugállományú repülő alezredes a Veterán Repülök veszprémi szervezetének elnöke.

Elmondta, az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred történelmének igaz barátjaként:

„Büszkeséggel emlékezem, hogy 1978-tól részese és tanúja lehettem Ezredünk életének, munkájának, melyben különböző beosztásokban szolgálhattam.

Sok mindent megláttam belőle, nála otthonra találtam – némely dolgokat Ő mondott el nekem, mást észrevettem – mégsem hinném, hogy ifjú és felnőtt éveinek minden részletét, viselkedésének minden változását ismerem és megértettem volna.”

Az eseményen részt vett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnok helyettese Koller József ezredes valamint Kiss Róbert mk. ezredes, a bázis nemrégiben kinevezett törzsfőnöke.

Gödri Dezső nyugállományú repülő alezredes beszédében szólva a szolnoki alakulathoz kiemelte:

„Ti, a MH 86. Szolnok Helikopterbázis repülő és műszaki szakemberei, akik egy ideje az afganisztáni misszió keretében is öregbítitek hírnevünket, vigyétek tovább az elődök repülés iránti elkötelezettségét, szeretetét. REPÜLJETEK!!! CSAK REPÜLJETEK!!!”

Ezután az emlékoszlopnál koszorút helyeztek el a résztvevő civil és katonai szervezetek képviselői.

Az esemény szerény állófogadással, baráti beszélgetésekkel zárult, melyet a HEMO egykori könyvtártermében rendeztek.

A képen (balról): Koller József ezredes (MH 86. SZHB pk. helyettes); Simon Sándor nyá. rep. ezredes (MH 87. BHHE pk.); Gráczki László nyá. alezredes; Kiss Sándor nyá. rep. ezredes(MH 87. BHHE pk.)

Szerző, fotós: Balogh Ákos, LHSN.hu

3 hozzászólás “53 éves lenne az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred”