|

Majdnem tragédia történt a USS George Washington fedélzetén

Egy repülőgép-hordozó fedélzete közismerten igencsak veszélyes üzem – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy az interneten megjelent videó. Egy olyan esetről, melyre még szeptember 25-én került sor, mikor is a jelenleg a Japánban található Yokosuka kikötőjében állomásozó szuperhordozó, a USS George Washington (CVN-73) épp egy csendes-óceáni őrjáraton tartózkodott kint. A videóanyag tanúsága szerint egy leszálláshoz érkező F/A-18 Hornet vasalt ki majdnem két, a fedélzeten átsétáló tengerészt. Szerencsére a leszállítási folyamatban részt vevők még időben észlelték, hogy nagy gubanc van, és a gép pilótája még meg tudta szakítani a leszállási folyamatot.

A Navy elmondása szerint a USS George Washington érintett személyzete azóta több tréningen esett át a hasonló esetek jövőbeni elkerülésének esélyét csökkentendő.

6 hozzászólás “Majdnem tragédia történt a USS George Washington fedélzetén”

  1. Az egyik Fighter Flingben is van hasonló jelenet, amikor egy landolni készülő Tomcat előtt rohangálnak az emberkék. De ott még igyekezetek leszállás előtt átérni a másik oldalra…
    Már nem azért, de nem tűnt úgy, mintha izgatná őket, hogy egy Hornet épp landolni készül. Jó tapasztalat meg mi egymás biztos van, tuti látják, mikor törik meg a siklást és fordulnak egy újabb körre stb. de azért kemény fejre koppintás lett volna ha egy kicsit lejjebb engedik a gépet…

  2. A Navy nyilatkozatát tolmácsoló szóvivő konkrétan ezt mondta:

    “There are no further reports, investigations or disciplinary actions required. No one was injured, no equipment was damaged, and we don’t punish sailors for honest mistakes,” Storum said.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.