|

Majdnem tragédia történt a USS George Washington fedélzetén

Egy repülőgép-hordozó fedélzete közismerten igencsak veszélyes üzem – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy az interneten megjelent videó. Egy olyan esetről, melyre még szeptember 25-én került sor, mikor is a jelenleg a Japánban található Yokosuka kikötőjében állomásozó szuperhordozó, a USS George Washington (CVN-73) épp egy csendes-óceáni őrjáraton tartózkodott kint. A videóanyag tanúsága szerint egy leszálláshoz érkező F/A-18 Hornet vasalt ki majdnem két, a fedélzeten átsétáló tengerészt. Szerencsére a leszállítási folyamatban részt vevők még időben észlelték, hogy nagy gubanc van, és a gép pilótája még meg tudta szakítani a leszállási folyamatot.

A Navy elmondása szerint a USS George Washington érintett személyzete azóta több tréningen esett át a hasonló esetek jövőbeni elkerülésének esélyét csökkentendő.

6 hozzászólás “Majdnem tragédia történt a USS George Washington fedélzetén”

  1. Az egyik Fighter Flingben is van hasonló jelenet, amikor egy landolni készülő Tomcat előtt rohangálnak az emberkék. De ott még igyekezetek leszállás előtt átérni a másik oldalra…
    Már nem azért, de nem tűnt úgy, mintha izgatná őket, hogy egy Hornet épp landolni készül. Jó tapasztalat meg mi egymás biztos van, tuti látják, mikor törik meg a siklást és fordulnak egy újabb körre stb. de azért kemény fejre koppintás lett volna ha egy kicsit lejjebb engedik a gépet…

  2. A Navy nyilatkozatát tolmácsoló szóvivő konkrétan ezt mondta:

    “There are no further reports, investigations or disciplinary actions required. No one was injured, no equipment was damaged, and we don’t punish sailors for honest mistakes,” Storum said.