|

MiG-15 hazai színekben! A sztori folytatódik…

Mikor a sokéves munka után repülőképessé tett, HA-UTI lajstromjelű MiG-15 szerencsétlen balesetet szenvedett Szolnokon, sokan találgatták, vajon mi lesz a jövője a gépnek? Lehet-e javítani, vagy másikat építenek helyette? Sokáig csak azt lehetett tudni, hogy a HA-UTI már nem fog repülni, ám a csapat kész újból nekivágni a feladatnak és építeni egy másik gépet, de ugye ez rengeteg dologtól is függött. Úgy néz ki a dolgok jó irányba haladnak, de nem is szaporítanám tovább a szót, inkább bemásolom ide Kulik János hozzászólását a www.makettinfo.hu fórumáról:

Kedves Barátaim!
Örömmel közlöm Veletek, hogy a MiG-15-ös projekt újra elkezdődik. Lengyel barátainkkal egyeztettünk egy jövőhavi dátumot és tiszteletünket tesszük a bázisrepterükön, ahol nagy valószínűséggel repülni fog három pilótajelöltünk és én megtekintem a vélhetően új madárkánkat. Oleg szerint ez a gép jobb műszaki kondiban van, mint a szegény HA-UTI volt a behozatal pillanatában.
Tettük ezt azért, mert nagyon sok biztatást kaptunk a folytatáshoz és konkrét felajánlások is voltak, melyek realizálása esetén eltudunk indulni a megvalósítás útján.
Kérlek Benneteket, hogy ha bármely formában /anyagi, manuáli munka, segédanyagok beszerzése terén/ segítséget tudtok nyújtani, jelezzétek szándékotokat a 06 303118042-es telefonon személyesen, valamint a kulik.janos@gmail.com mail címen.
Természetesen tiszteletben tartjuk mindenki személyiség jogaira vonatkozó szentenciákat.
Tisztelettel:
Kulik János

Reméljük sikerül megvalósítani és mégiscsak láthatunk magyar felségjellel repülő MiG-15-öst a levegőben.

10 hozzászólás “MiG-15 hazai színekben! A sztori folytatódik…”

  1. Annyira jó olyan emberekről olvasni, akik valódi értékmentő munkát folytatnak. Sajnos anyagilag nincs módomban támogatni a tervet, de ahogy az első gépnél is, így a leendőnél is csak a tisztelet hangján beszélhetek erről.

    Engedtessék meg az is, hogy a felújítást végzők családjainak is sok erőt kívánjak. El tudom képzelni, hogy mennyi áldozatot hoznak ők is, akiktől ez a szenvedély elveszi az időt. Vigasztalja őket egy kicsit az, hogy sok embernek szereznek örömet a gépfelújítással az érintettek.

  2. OFF
    Most hallottam, hogy a Mi-24-es zászlóalj kapja meg a Huey-kat. Esetleg még olyan lehetőség van, hogy összevonják őket a szállítókkal. Bár az szerintem elég idióta ötlet hogy egy zászlóaljon belül két típus legyen. Azért jó cink lesz a pilótáknak átülni a fehér paripáról a szamárra. :D

  3. Na király lesz. Remélem a 2012-es kecskeméti repnapon már bemutatózik a sas :-) Remélem egyszer lesz egy olyan emlék repülő csapat is ahol a 2.vh-tól nagyjából az összes fő tipus repül egymás után sorrendben, elől a jelenleg is használt gépekkel :-) Csak ahhoz kellene működő mig 29(eladják őket), szu 22, mig 23, albatrosz, mig 21 (utóbbi kettőből még akad is)