|

MiG-15 hazai színekben! A sztori folytatódik…

Mikor a sokéves munka után repülőképessé tett, HA-UTI lajstromjelű MiG-15 szerencsétlen balesetet szenvedett Szolnokon, sokan találgatták, vajon mi lesz a jövője a gépnek? Lehet-e javítani, vagy másikat építenek helyette? Sokáig csak azt lehetett tudni, hogy a HA-UTI már nem fog repülni, ám a csapat kész újból nekivágni a feladatnak és építeni egy másik gépet, de ugye ez rengeteg dologtól is függött. Úgy néz ki a dolgok jó irányba haladnak, de nem is szaporítanám tovább a szót, inkább bemásolom ide Kulik János hozzászólását a www.makettinfo.hu fórumáról:

Kedves Barátaim!
Örömmel közlöm Veletek, hogy a MiG-15-ös projekt újra elkezdődik. Lengyel barátainkkal egyeztettünk egy jövőhavi dátumot és tiszteletünket tesszük a bázisrepterükön, ahol nagy valószínűséggel repülni fog három pilótajelöltünk és én megtekintem a vélhetően új madárkánkat. Oleg szerint ez a gép jobb műszaki kondiban van, mint a szegény HA-UTI volt a behozatal pillanatában.
Tettük ezt azért, mert nagyon sok biztatást kaptunk a folytatáshoz és konkrét felajánlások is voltak, melyek realizálása esetén eltudunk indulni a megvalósítás útján.
Kérlek Benneteket, hogy ha bármely formában /anyagi, manuáli munka, segédanyagok beszerzése terén/ segítséget tudtok nyújtani, jelezzétek szándékotokat a 06 303118042-es telefonon személyesen, valamint a kulik.janos@gmail.com mail címen.
Természetesen tiszteletben tartjuk mindenki személyiség jogaira vonatkozó szentenciákat.
Tisztelettel:
Kulik János

Reméljük sikerül megvalósítani és mégiscsak láthatunk magyar felségjellel repülő MiG-15-öst a levegőben.

10 hozzászólás “MiG-15 hazai színekben! A sztori folytatódik…”

  1. Annyira jó olyan emberekről olvasni, akik valódi értékmentő munkát folytatnak. Sajnos anyagilag nincs módomban támogatni a tervet, de ahogy az első gépnél is, így a leendőnél is csak a tisztelet hangján beszélhetek erről.

    Engedtessék meg az is, hogy a felújítást végzők családjainak is sok erőt kívánjak. El tudom képzelni, hogy mennyi áldozatot hoznak ők is, akiktől ez a szenvedély elveszi az időt. Vigasztalja őket egy kicsit az, hogy sok embernek szereznek örömet a gépfelújítással az érintettek.

  2. OFF
    Most hallottam, hogy a Mi-24-es zászlóalj kapja meg a Huey-kat. Esetleg még olyan lehetőség van, hogy összevonják őket a szállítókkal. Bár az szerintem elég idióta ötlet hogy egy zászlóaljon belül két típus legyen. Azért jó cink lesz a pilótáknak átülni a fehér paripáról a szamárra. :D

  3. Na király lesz. Remélem a 2012-es kecskeméti repnapon már bemutatózik a sas :-) Remélem egyszer lesz egy olyan emlék repülő csapat is ahol a 2.vh-tól nagyjából az összes fő tipus repül egymás után sorrendben, elől a jelenleg is használt gépekkel :-) Csak ahhoz kellene működő mig 29(eladják őket), szu 22, mig 23, albatrosz, mig 21 (utóbbi kettőből még akad is)

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.