|

Megérkeztek a finn Mi-8-asok!

A két finn Mi– 8-as helikopter augusztus 25-én, csütörtökön érkezett az MH Pápa Bázisrepülőtérre. A légi járműveket a Többnemzetiségű Helikopter Kezdeményezés (MHI) program keretében ajándékozta a Magyar Honvédségnek a Finn Védelmi Minisztérium.

A helikoptereket – üzembeállításuk után – az afganisztáni missziós szerepvállalásra felkészülő Légi Tanácsadó Csoport hazai kiképzésére használják majd. A honvédség modernizált Mi–8-as szállítójárműveit sajtónap keretében, szeptember 7-én mutatja be a nyilvánosságnak Hende Csaba honvédelmi miniszter a szolnoki helikopterbázison.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

Fotó: Dévényi Veronika ,

25 hozzászólás “Megérkeztek a finn Mi-8-asok!”

  1. Meg mindig erthetetlenkedek.
    „A honvédség modernizált Mi–8-as szállítójárműveit sajtónap keretében, szeptember 7-én mutatja be a nyilvánosságnak Hende Csaba honvédelmi miniszter a szolnoki helikopterbázison.”

    Mit modernizaltak vajon?

  2. Olyan szépek ezek a Minyók !

    Az ukránok(Antonov) nem győzik a melót, most morfondíroznak pl. további An-225 építésén is, mert rengeteg pl. a nyugati és GCC szállítási feladat.

    Azért valahol nem tuti, hogy az összes NATO tagországnak az USA-n kívül a valamit is érő hadereje és eszközállománya Afganisztánban állomásozik.
    Haza kéne őket hozni.

  3. A MI-17-es 2×2200 lóerős a minyó csak 2×1500,a 17-esnek van porkiválasztó a hajtómű előtt a minyón nincs.A 17-esnek a másik oldalon van a farokrotor(legalábbis mindenki erről ismeri fel nálunk nekem viszont elképzelésem sincs,hogy melyiknek melyik oldalon van).A 17-esnek 6 felfüggesztési pontja van a minyónak csak 4.

    Sokára fognak ezek rendszerbe állni(szerintem csak jövőre)és akkor is mennek Afganisztánba.

  4. OFF
    Doca: Nem mondom, hogy pl. a britteknek nem nagy nyűg Afganisztán, de azért erős túlzás amit írtál. (Szerintem.) Wiki szerint ~10e brit van odaát a 110e+ brit szárazföldiből.
    ON

    @Wolfrick: Sehol nem találom a két cargo belső méreteit, de súlyra az orosz/ukrán kétszer annyit emel.