|

Venezuela fogadná be Kadhafit és családját?

A katonai felső vezetés köreiből származó információkra hivatkozva az Albawaba hírportál arról számolt be, miszerint Moammer Kadhafi az igen közeli jövőben elhagyhatja Líbiát. A forrás elmondása szerint a Kadhafi kész átadni a hatalmat Muhammad Alqamoda igazságügyi miniszternek és száműzetésbe vonulni, azzal a feltétellel, hogy ekkor a NATO azonnali hatállyal beszünteti a Líbia elleni katonai műveleteket.

Az értesülések szerint ezen felállást hétfőn egyeztették Tunézia déli részén a lázadók politikai vezetőségével – utóbbiak ezt persze tagadják. Mindenesetre a tárgyalásokon állítólag Kadhafit és családját fogadni kész Venezuela képviselői is jelen voltak. Sőt a hírportált informáló illető szerint vélhetően már előkészítés alatt áll Tripoliban azon repülőgép, mely a Kadhafi famíliát Dél-Amerikába szállítja.

Más források szerint Kadhafi Líbián kívüli, sürgős orvosi kezelésre szorul – fő tanácsadója, Bashir Saleh tárgyaláésokat folytatott Párizzsal és Londonnal Kadhafi-nak és családjának Líbiából történő kijuttatásának lehetőségeiről.

Az MTI által is leközöltek szerint Leon Panetta amerikai védelmi miniszter, még kedden úgy nyilatkozott, hogy Kadhafi rezsimjének napjai meg vannak számlálva, annak végső megroppanását mi sem bizonyítja ékesebben, mint Nasszer al-Mabruk Abdullah líbiai belügyminiszter dezertálása.

2 hozzászólás “Venezuela fogadná be Kadhafit és családját?”