|

Ismét lesz Légiparádé augusztus 20-án Szolnokon

Augusztus 20-án az Államalapítás ünnepén ismét megrendezésre kerül Szolnokon a Légi és Viziparádé amely hagyománynak tekinthető hiszen minden évben ezen a napon a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj és a MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonái bemutatják a nagyérdeműnek felkészültségüket egy látványos képességbemutató keretében. Mivel vannak veszélyei a dolognak ezért muszáj gyakorolni. A 20-i bemutató előtt 2 nap is gyakorolnak a katonák a Tisza felett amit mindig érdemes megnézni, hiszen ilyenkor a tömeg sem akkora mint amikor élesben megy a dolog. Sajnos az 17.-i első gyakorlásról lemaradtunk de a mai napon mindenképpen jelen voltunk. A tavalyi programhoz képest nem sokat változott a műsor csupán annyit hogy egy Mi-24-es volt csak így mikor a fiúk elfoglalták a Tisza két oldalát akkor egy Minyóból fedezték őket nem spórolva a vaklőszerrel. A képességbemutató után megérkezett Csőrike II és szokásához híven repült egy szépet többször is alacsonyan repülve így aki kimegy idén a Tisza-partra kétszer-háromszor biztos kapni fog a jó hűs vízpermetből. Nem is szaporítom tovább a szót inkább mutatom a képeket a mai napról de azért még megköszönöm minden résztvevőnek, hogy évről évre láthatjuk ezt a nagyszerű bemutatót.

22 hozzászólás “Ismét lesz Légiparádé augusztus 20-án Szolnokon”

  1. Nem csodálkozom, hogy csak egy mi24es repült, elvégre jelen állapot szerint csak kettő (!) van üzemképes.

    múltkor aki volt a szolnoki repnapon, az tudhatja (és láthatta), hogy már csak egy P volt üzemképes, még a befestett sas sem tudott felszállni, ezért röpülte a kűrt a mi24P.

    jövőre nem tudom, hogy mi lesz a tisza feletti bemutatóval… majd valami rc géppel szimulálják a magyar légierőt?

    vagy kitolják a partra az üzemképtelen teljes harcihelikopter-flottát, aztán hangoson bemondják: ez a mai helyzet, ez van ezt kell szeretni, a brümmögést, morajlást, meg majd lejátszák videóról!

    amúgy tetszett a bemutató! sír a szemem, hogy jövőre nem lesz ilyen (se)