|

Elkezdődött a brazil Scorpene-ek építése

Olvasóink előtt biztos nem ismeretlen, hogy a brazilok a partjaik mentén feltárt jelentő fosszilis energiahordozók védelme érdekében fejleszteni kívánják haditengerészetüket – és itt a tengeralattjárókra kell gondolni elsősorban. Egy füst alatt végrehajtják régi álmukat, miszerint a dél-amerikai kontinensről ők lépnek be először az atom-tengeralattjárókat üzemeltetők gyarapodó, de még mindenképp elitnek nevezhető klubjába. Francia kölcsönből és francia technológia segítséggel.

A brazil tengeralattjárós program első eleme a Lockheed Martin segedelmével meginduló Type 209 modernizáció, amit 4 db Scorpene-osztályú tengeralattjáró megépítése követ majd. A franciák a Scorpene megnagyobbított, de AIP rendszerrel nem rendelkező S-BR változatát adták el a nagyratörő álmokat dédelgető – és azokért tevő – dél-amerikai államnak.

Az előkészületek után 2011. július 16-án, egy vasárnapi napon hivatalosan is elkezdődött a Scorpene-ek építése. A 4,25 milliárd dollár értékű beszerzés keretén belül a hírek szerint 2017-ben állhat hadrendbe az első egység. És ha már dátumokkal dobálózunk: a brazil SSN 2023-ra várható.

Scorpene

Forrás: DCNS ,

15 hozzászólás “Elkezdődött a brazil Scorpene-ek építése”

  1. En ugy tudom hogy a Franciak baromira nyomtak a sajat AIP rendszeruket a MESMA-t amit a Brazilok teszteltek is de az AIP ok kozotti legnagyobb teljesitmeny melett a legzajosabb jelzovel is „buszkelkedhet” a rendszer. Raadasul en ugy emlekszem hogy vegul a negybol ketto ezzel lesz leszallitva.

    ennek pedig tapasztalatszerzes az oka. No nem az AIP teruleten ( bar ez is jo ) hanem nuki teruleten ugyanis a MESMA rendszer nem mas mint a RUBIS osztaly turboszivattyuk nelkuli hutorendszere megforditva.

  2. „India és USA támogatni fogja Vietnámot egy Kína elleni harc során.”

    És Oroszország ? ja vagy ők nem is tartoznak az indiai amerikai szövetségbe .Ez is jól bizonyítja hogy India magasról tesz az oroszokra.
    Talán a közös 5 gen gépre se lesz szükség mert angol oldalakon egyre több infó jelenik meg arról hogy az amcsik erőltetik az f-35-öst jó eséllyel talán sikerülni is fog nekik rávenni Indiát már csak a j-20 miatt is .

    És talán most már az is érthető hogy miért kell 2300 f-35 a jenkiknek .
    Amerika mindent meg fog tenni annak érdekében hogy összetűzésbe keveredjen Kínával .Minél hamarabb annál jobb.

  3. Nemhiszem h Oroszország beszállna egy Kína elleni harchoz.
    1979ben se tette, most se fogja. Pedig akkor Kína teljesen körül lenne zárva.
    Délkeleten: Vietnam USA támogatásával
    Keleten: Dél-korea – Japán – Taiwan
    Északon: Oroszország
    Délen: India
    Nyugaton: megoldjuk :D

    vagy hülyeséget írok? amugy kína bázist épít pakisztánban erre india válaszként vietnámban épít bázist.
    szerintetek USA kihuzza vietnámot a fegyverembargó listáról?

  4. Iphoneka.

    Jenkiket vietnam esetében a demokrácia győztele és a liberalizmus.
    A katonák kezét megkötötték a politikusuk.

    Kína esetében ez nem lenne gond az összes nagy vietnámi város napok alatt megszálnk stb.

  5. Igen és a franciákét is megkötötték? sulyid-nak igaza van, 1979ben Kína nemtom hányszoros túlerővel támadt. Kína csapatai regulárisak voltak, Vietnamban pedig milicisták azaz nem reguláris erők. De még ők is feltudták tartóztatni a Kínaiakat még Hanoi előtt.