|

A Northrop Grumman és a JLTV

Hogy jön a Humvee géppark cseréjét megvalósítani hivatott JLTV programból már kiesett Northrop Grumman ismét képbe? Nos, ugyan a Northrop Grumman – Oshkosh Truck – Plasan trió elképzelése nem nyerte el az illetékesek tetszését így többek őket is lapátra tették a programból, ám ez nem jelenti azt, hogy a további szelekciós körökre továbbjutó 3 csapat közül a BAE Systems / Navistar páros nem látja ideális stratégiai partnernek az elektronikai vonalon meglehetősen jól eleresztett vállalatot.

Éppen ezért a BAE Systems nemrégiben bevette a Northrop Grummant a csapatba és a kezébe nyomta a C4ISR (command, control, communication, computers, intelligence, surveillance, reconnaissance) vonatkozás kivitelezésének vezetését.

A két vállalat egyetért abban, hogy közös tapasztalataikat csatasorba állítva egy könnyedén és költséghatékonyan bővíthető, nyílt architektúrájú rendszert tudnak megalkotni a JLTV platform számára. Olyat, mely hatékony harctéri információmegosztást tesz lehetővé.

„A Northrop Grumman segít nekünk a hadsereg által megkövetelt, skálázható megoldások elérhető árú szállításában.” – áll a BAE System kapcsolódó nyilatkozatában.

JLTV Valanx

A Valanx ,

A JLTV program jelenleg a technológiai fejlesztés szakaszban tart, a korábbi menetrendek alapján 2012-ben startol el a következő fázis – a jelenlegi 3 versenyző helyett már csak kettővel.

Az Humvee utódja? Talán. A BAE Systems – Navistar JLTV prototípusának 2008-as bemutatója alkalmából kiadott videóanyag

3 hozzászólás “A Northrop Grumman és a JLTV”