|

Lezuhant egy helikopter Afganisztánban – UPDATE #2

A mai nap folyamán lezuhant a Nemzetközi Békefenntartó Erők (ISAF) egyik helikoptere Afganisztánban, Alasay közelében. A katonai forgószárnyas hegyvidéki domborzati viszonyok között veszett oda, fedélzetén – az első hírek szerint – két fő tartózkodott. Állapotukról egyelőre nem érkezett információ, ahogy nem ismert a helikopter típusa sem.

Sajnos az eddig nyilvánosságra került információkból ennyi derült ki, ám a bejegyzést igyekszünk mindig frissíteni a legújabb adatok alapján.

UPDATE #1 (13:34)

A NATO által kiadott közlemény szerint a kétfős személyzet túlélte a balesetet, a nemzetközi csapatok fedezetet biztosítva kimentették őket, egészségi állapotukról egyelőre nem közöltek információkat.

UPDATE #2 (2011. 04. 24. 12:12)

A jelentések szerint a lezuhant helikopter egy Bell OH-58 Kiowa típusú forgószárnyas volt. A fedélzeten tartózkodó kétfős személyzet egyike életét vesztette a balesetben, a másik pilóta súlyos sérüléseket szenvedett.

A tálibok szóvivője, Zabiullah Mujahid azt nyilatkozta, hogy harcosaik lőtték le a helikoptert, ezzel megölvén a fedélzeten tartózkodókat.

Az ISAF közleménye ezzel szemben azt állítja, hogy a NATO-s helikopter egy nagyfeszültségű vezetéket talált el, ez okozta vesztét.

OH-58D Kiowa Warrior | Fotó: SSgt Shane A. Cuomo, US Army ,

4 hozzászólás “Lezuhant egy helikopter Afganisztánban – UPDATE #2”

  1. Hát egen. Állítólag egy hegynek ütközött, de azt nem írják, hogy nekirepült, lezuhant avagy (a kelleténél erősebben) kényszerleszállt vmi miatt. Utóbbi valószínűbb, nem hinném, hogy élne-virulna különben a személyzet.