|

Különleges festésű török Sólyom

A nagyobb évfordulókon nem ritka, hogy egy-egy repülőeszközt díszfestéssel látják el, így nem meglepő tehát, hogy a Török Légierő 100. évfordulójára kapott csodaszép külsőt egy F-16 Fighting Falcon.

A szerencsés, 91-0011 sorozatszámú Lockheed Martin F-16C Block 40H típusú vadászbombázót még a Peace Onyx I keretében a Turkish Aerospace Industries üzemeiben szerelték össze és 1993-ban szállították le a megrendelőnek. A General Electric F110-100 sugárhajtóművekkel felszerelt masina az 100. évforduló alkalmából fekete alapfestést kapott. Ehhez jött az orr szürkés színe, valamint a függőleges vezérsíkra festett arany sólyom. A gép törzsén felülnézetből egy ezüst csillag látszik, hasára pedig a török félhold és csillag került arany színnel.

A különleges festésű török demo F-16-os az esemény alkalmából közel 20 perces bemutatót tartott az Ankarához közeli Akinci bázis felett április 15-én, katapultülésében Murat Keles őrnaggyal. A repülést megtekintette Törökország elnöke, Abdullah Gul és Isik Kosaner tábornok is, a légierő parancsnoka. A gép nyilvános bemutatkozása az Izmir/Cigli bázison június 4. és 6. között megrendezett repülőnapon lesz, ahol több mint 20 légierő képviselteti majd magát.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.