|

Lövöldözés volt az HMS Astute fedélzetén

Tragikus kimenetelű esemény történt április 8-án a Királyi Haditengerészet legújabb atom-tengeralattjárójának, az HMS Astute-nak a fedélzetén. A 2010 augusztusában hadrendbe állított, jelenleg a teljes műveleti készenlét (Full Operational Capability, FOC) minősítés megszerzésé gyúró SSN szerdán, egy 46 napos tengeren töltött út után futott be Southhampton kikötőjébe, egy 5 napos látogatás erejéig. (A kint töltött idő alapján úgy tűnik, hogy a legutóbbi tesztutat ellehetetlenítő problémákat a várt 6 hétnél sokkal gyorsabban kijavították.)

A pénteki esetre Southampton polgármesterének a tengeralattjárón tett látogatása során, valamikor a dél körüli őrségváltás magasságában került sor – a rendőrséget legalábbis 12:12-kor értesítették. Az elérhető információk szerint az őrséget ellátó egyik tengerész kezdett lövöldözni a hajó parancsnoki hídján, melyben az HMS Astute egyik tisztje a helyszínen életét vesztette, míg egy másikat súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak el a kiérkező mentők.

A lövöldöző tengerészt a védelmi minisztérium saját rendőri erejének jelen lévő tagjainak segítségével lefogták, majd átadták a nem sokkal később kiérkező helyi rendőröknek.

http://www.youtube.com/watch?v=c_osp9DzpqA

19 hozzászólás “Lövöldözés volt az HMS Astute fedélzetén”

  1. Az is lehet hogy csúnyán beszóltak neki. Amikor katona voltam, volt, hogy valakit csak úgy tudtam leszállítani magamról, hogy figyelmeztettem, hogy gyakran adok őrséget éles lőszerrel, és lessz még ő is a váltásban. Szándékos lövöldözés is volt, később, amikor leszereltem, gyilkosság is.

  2. Basszus, feljövök ide híreket olvasgatni, erre itt is a sulit kell az ember eszébe juttatni:S
    Csütörtökre ki kéne olvasnom Kosztolányi-e remek művét, úgy hogy meg sincsen mert a sok birka cseszik visszavinni a sulis könyvtárba…:D
    Ráadásul doca még itt spoilerezel is :D

  3. dudi

    Én is szoktam neten elolvasni tejes könyveket. Sőt nem vetem meg azt sem ha simán leszedem a gépre és PDF ben elolvasom. Persze alapvetően én is papírpárti vagyok , de amit nem lehet beszerezni hagyományosan azt neten kell beszerezni.

  4. doca:
    Igen, valszeg az lesz, de kösz a linket, legalább nem kell kikeresnem:)

    dudi:
    A kényszer nagy úr:D
    Azért mondjuk CRT-én se vállalnám be:D
    De szerintem a mai LCD monitorokon 20″ fölött 50-100 oldal simán bevállalható egyhuzamban.Hát ha még forgatható is kijelző 90°-al…