|

Bezuhant a kapun, túlélte

Igen szerencsésnek mondhatja magát az a kameruni pilóta, aki a napokban túlfutott a kifutópályán, majd a közelben lévő ház falát alig elvétve a kapuban állt meg.

Minden bizonyára második születésnapjaként emlékezik 2011. március 15-ére a Kameruni Légierő egyik pilótája, mely egy Dassault/Dornier Alpha Jet típusú, sugárhajtású kiképző repülőgéppel leszállás közben nem tudott megállni a yaounde-i kifutópályán, majd lefutva a töltésről egy ház kapujában állt meg. A szerencsés pilóta egyedül vezette a kétszemélyes repülőgépet, ő könnyebb sérüléseket szenvedett és saját lábán mászott ki a megrongálódott gépből. A baleset során a földön egy civil is megsérült, de csak karcolásokkal gazdagodott.

A Kameruni Légierő 6 darab aktív Alpha Jet MS2 típusú, felfegyverezhető kiképzőgéppel rendelkezett, melyeket 1983 és 84 között állítottak szolgálatba. A SNECMA Larzac hajtóművekkel és ‘üveg’ pilótafülkével szerelt fél tucat példány egyike azonban most bizonytalan időre vesztegelni kényszerül, miután a 15-i eset során jelentős sérülést szenvedett az orr-része.

4 hozzászólás “Bezuhant a kapun, túlélte”

 1. Most olvasva eszembejut két régi osztálytarsam, akik húsvét alkalmából kissé iluminált állapotban egy csajszihoz mentek locsolkodni, kocsival. Ők is “túlfutottak” a kapubeállon, nagyjából annyira, hogy a nagy kaput már nem kellett kinyítni, hogy betudjanak állni…
  Az is lehet, hogy nem akart haza buszozni a műszak végén és inkább a “szolgálati” géppel gurult haza – feltéve ha ez az a ház ahol lakik, minden lehetséges! Szinte hallom:
  Egy bazi nagy csattanás, mire az asszony kirohan a házból, mikor is meglátja a gépet:
  – Na Kadym! Mondtad, hogy túlórázol, de ez már egy kicsit túlzás! – mire a férj.
  – Ne aggójd szívem, csak egy kis munkát hoztam haza…Úgy 3500 kilonyit.
  Az viszont pazarlás, hogy egy két személyes gépet, csak egy pilóta repülte.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.