|

Bezuhant a kapun, túlélte

Igen szerencsésnek mondhatja magát az a kameruni pilóta, aki a napokban túlfutott a kifutópályán, majd a közelben lévő ház falát alig elvétve a kapuban állt meg.

Minden bizonyára második születésnapjaként emlékezik 2011. március 15-ére a Kameruni Légierő egyik pilótája, mely egy Dassault/Dornier Alpha Jet típusú, sugárhajtású kiképző repülőgéppel leszállás közben nem tudott megállni a yaounde-i kifutópályán, majd lefutva a töltésről egy ház kapujában állt meg. A szerencsés pilóta egyedül vezette a kétszemélyes repülőgépet, ő könnyebb sérüléseket szenvedett és saját lábán mászott ki a megrongálódott gépből. A baleset során a földön egy civil is megsérült, de csak karcolásokkal gazdagodott.

A Kameruni Légierő 6 darab aktív Alpha Jet MS2 típusú, felfegyverezhető kiképzőgéppel rendelkezett, melyeket 1983 és 84 között állítottak szolgálatba. A SNECMA Larzac hajtóművekkel és ‘üveg’ pilótafülkével szerelt fél tucat példány egyike azonban most bizonytalan időre vesztegelni kényszerül, miután a 15-i eset során jelentős sérülést szenvedett az orr-része.

4 hozzászólás “Bezuhant a kapun, túlélte”

  1. Most olvasva eszembejut két régi osztálytarsam, akik húsvét alkalmából kissé iluminált állapotban egy csajszihoz mentek locsolkodni, kocsival. Ők is „túlfutottak” a kapubeállon, nagyjából annyira, hogy a nagy kaput már nem kellett kinyítni, hogy betudjanak állni…
    Az is lehet, hogy nem akart haza buszozni a műszak végén és inkább a „szolgálati” géppel gurult haza – feltéve ha ez az a ház ahol lakik, minden lehetséges! Szinte hallom:
    Egy bazi nagy csattanás, mire az asszony kirohan a házból, mikor is meglátja a gépet:
    – Na Kadym! Mondtad, hogy túlórázol, de ez már egy kicsit túlzás! – mire a férj.
    – Ne aggójd szívem, csak egy kis munkát hoztam haza…Úgy 3500 kilonyit.
    Az viszont pazarlás, hogy egy két személyes gépet, csak egy pilóta repülte.