|

A U.S. Marine Corps és a vegyes F-35 géppark

Az Egyesült Államok tengerészgyalogsága részéről megerősítették, hogy a STOVL képes F-35B mellett a repülőgép-hordozó fedélzeti üzemre alkalmas változatból is bevásárolnak – minderről a haditengerészet minisztere, a tengerészeti műveletek parancsnoka, illetve a Marine Corps parancsnoka már alá is írta az egyetértési nyilatkozatot.

A korábbi felállás szerint a a tengerészgyalogosok merevszárnyas harci gépeinek – AV-8B, F/A-18 – mindegyikét az F-35B váltotta volna, azonban az géppark egységesebb voltának jegyében a Marine Corps részéről a 340 F-35B mellett 5 századnyi, összesen 80 F-35C is beszerzésre kerül, melyek a jövőben szintén F-35C-re váltó Navy századokkal hajókáznak majd együtt a repülőgép-hordozó fedélzeti repülőezredek részeként (Persze jelenleg is gyakran adja ezek egyik F/A-18-ast repülő századát a Tengerészgyalogság.)

Lockheed Martin F-35C Lightning II

A CF-1 jelzésű F-35C Patuxent River felett ,

A Marine Corps részéről a döntéssel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy ez jelzése annak, hogy a tengerészgyalogság elkötelezett a géppark ésszerű egységesítése mellett. Ugyanakkor elkötelezettek az F-35B fejlesztése mellett is, melyre természetesen továbbra is mint harci gépparkjuk modernizálásának kulcsfontosságú elemeként tekintenek.

A döntés hátterében kétség kívül meghúzódik az F-35B lemaradása és a sorsával kapcsolatos bizonytalanságok. (#1, #2)

19 hozzászólás “A U.S. Marine Corps és a vegyes F-35 géppark”

  1. Nem szorosan ide kapcsolódó,de haditengerészeti hír:

    Egy német kereskedelmi hajót foglalt el az izraeli haditengerészet és Asdod kikötőjébe vontatta, a hajó No.-ból szállított egyelőre nem tudni, hogy fegyvert e Alexandria kikötőjébe, valószínűleg az új egyiptomi vezetésnek.

    Lesz ebből még kalamajka és magyarázkodás.
    Az indok, hogy a Gázai övezetbe került volna a szállítmány(egyelőre nem tudni, hogy mi az). Indokolható-e egy ilyen jellegű akció nemzetközi vizeken egy Alexandriába tartó NATO és EU országban bejegyzett kereskedelmi hajó ellen ?

  2. doca

    „Indokolható-e egy ilyen jellegű akció nemzetközi vizeken egy Alexandriába tartó NATO és EU országban bejegyzett kereskedelmi hajó ellen ?”

    Felejtsük már azt el,hogy NATO,EU,USA,nyugati világ semmivel nem különbek az ilyen zászló alatt hajózó ladikok(ugyan ez igaz az élet minden területére) mint egy zambiai.Ne legyünk már amik,hogy azt higgyük magunkról,hogy mi különbek vagyunk mint mások.

    Lehet,hogy rosszul gondolom de nemzetközi vizekről más állam hajóit bevontatni saját kikötőbe az kimeríti a kalózkodás fogalmát,csak itt a kalóz egy ország szolgálatában áll,de ettől még kalóz marad.

  3. Zambiai hajót se lehet elfoglalni, mert az is szuverén, de azért érzed, hogy egy kraut hajó kicsit más súlycsoport egy zambiainál, erre rákalózkodni miközben Egyiptomnak szállít azért elég érdekes lépés.

    Most olvasom CNN-en, hogy libériai zászló lengett a csónakon, tehát magyar site rosszul írta, ahonnan elsőként vettem az info-t. Útvonal: Szíria, Törökország, Egyiptom, akkor ezek szerint valószínű, hogy török fegyverekkel lehetett megpakolva, már ha meg volt.

  4. Utána néztem pontosan a kalózkodásnak ez nem volt az( a hajó eltérítés nem haszonszerzés céljából történt),de ettől függetlenül hasonlóan szarházi dolog cserében egyre jobban belejönnek a kereskedelmi hajók zaklatásába.

  5. Napsugarast!

    Azert ugye nem felejtjuk el, hogy ertesitettek a nemeteket (tulajdonos), Liberiat (zaszlo miatt) es Franciaorszagot (a szallitmanyozo vallalat miatt). S persze nemi fegyvert is talaltak, amirol hogy, hogy nem, a hajo szemelyzetenek es a speditornek fogalma sem volt. Nyilvan.

    Udv!

    Trau

  6. „no igen, megy az agyatlan zsidózás….” Mondjuk ez hogy jön ide?
    A hajó eltérítése mellett az eltérített gázai palesztin emberünk is érdekes eset, ha jól tudom Ukrajnából vitték el. Szerintem nemzetközi közi körözést kéne kiadni, hátra megtalálják az emberrablókat. Nem is beszélve hogy volt egy gyíkosság anno talán emlékszünk bizonyos közel keleti államban, arról is mélyen halhatnak a szervek. Legutolsó meglepi a Clinton szóvivő lemondása volt mert merte kritizálni a guantanamoban őrzött wikilékes ember körülményeit. Igen szóval aggódunk az emberi jogokért, Iránban, de Bahreinben már kevésbé főleg a Szaúdi segítségnyújtás tükrében. Bezzeg Líbia az maga a fertő.

  7. Ez anno engem is érdekelt de válaszom kb nincs rá. Sok tényleg szélsőjobbos (anno miépes, most gárda/jobbikos) barátommal beszélgettem erről, értelmes választ sose kaptam. Persze kaptam egy pldanyt a Cion bölcseiből és meghalgattam, hogy a zsidók meghódították a világot (és Clinton, Horn Gyuszi, Orbán Viki, Putyin…. meg gondolom most is mindenki zsidópribék) csakhát én imádom az öszeesküvés elméleteket éshát szerintem nagyon gyenge. Konkrétan szerintem egy szar uszítás. LL.Lörincz bármikor 10*hihetöbbet ír. :) Meg persze muszáj volt megnéznem a Zeitgesitot ami baromi jó, ajánlom minden összeesküvés imádónak az egyik legjobb összeesküvés elmélet amit ismerek…. Csakhát abba meg nem volt zsidózás. Aztán persze megtudtam, hogy oda kellett volna képzelnem.
    A legérdekesebb az volt, az egészben, hogy legtöbbjük még zsidót se ismert.

    Szóval nekem nincs válaszom. Az alapot azt jól látjuk, Európában ennek soksok évszázados hagyománya van, ugye ők feszítették keresztre Jézust…. (Aminek köszönhetően a jó megkereszteltek mehetnek a menyországba. Szegény Indiaiak, Kínaiak mennyire megsz*ták, hogy Jézus.. arra nem ment. Így mind mennek a pokolba, hiába éltek keresztényhez méltó életet. hihihi…. )

  8. Fade

    A mondandóm lényege nem az,hogy miért zsidóznak hanem az,hogy miért csak a zsidókat szidják?Miért nem szidnak svédeket,mexikóiakat brazilokat,ausztrálokat stb?

    Gondolom azt te is belátod,hogy nem az az oka,hogy megfeszítették Jézust vagy,hogy ott élnek ahol(hisz ott éltek 3000 éve is)hanem valami más.

    Én konkrétan a módszereik és a világhoz való hozzáállásuk miatt nem szeretem Izraelt.Hangsúlyozom nem a zsidó emberekkel mint individuumokkal van bajom.

  9. „Gondolom azt te is belátod,hogy nem az az oka,hogy megfeszítették Jézust vagy,hogy ott élnek ahol(hisz ott éltek 3000 éve is)hanem valami más.”

    Nekem ha az alapját keresem Europában akkor egyértelműen a hit a „megfeszítették Jézust” jön elő. A 20.szban persze ez folytatódik a „Németek a zsidók miatt vesztették el a világháborút”tól elkezdve sok mindennel. Röhej de senki se szokott a fenti társaságból nem véletlen! a „módszereikre” hivatkozni.
    Érdekes, hogy azon Europai országokban ahol kikiáltottak vki mást főbűnsnek ott menyire marginálissá vált a zsidózás.
    Még érdekesebb, hogy amint kilépünk a keresztény kultúrkörből (ott is az Europaiból) az egész összeomlik. Nincs zsidózás. Pedig ugyan azon a földön élünk onnan nézve is ugyanazok a „módszereik” és a „hozzáállásuk”. Vajh mért lehet ez? hm? …nem mindha egy hozzájuk képest tökéletes biztonságban lévő US/Oroszo/Kína… módszerei nem lennének sokszor hasonlóan szépek.

    Ha itt tartunk akkor ajánlok egy könyvet. Oriana Fallaci: Harag és Becsület
    Nagy riporternő volt. Kissingert konkrétan beszivatta, Khomeini Ajatollahal való riportja pedig egy legenda. jo8

  10. „Még érdekesebb, hogy amint kilépünk a keresztény kultúrkörből (ott is az Europaiból) az egész összeomlik. Nincs zsidózás.”

    Ja, pl.a muzulmán országokban, pl. Szíriában, Törökországban, Iránban sose vetemednének ilyesmire:). Ha meg a Távol-Keletre gondolsz, ott ők sincsenek, szóval nehéz lenne bármit is rájuk fogni.

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ők tehetnek mindenről, de nyilván nem teljesen ártatlanok abban, hogy ilyen kép alakult ki róluk.