|

Szöul izraeli UAV-ok után érdeklődik

Nem új keletű trend, hogy az izraeli UAV-ok kelendőek a világpiacon. A Dávid-csillagos portékák legújabb vevője Dél-Korea lehet, ahol az elmúlt időszak feszült helyzete miatt fokozott érdeklődést mutatnak ilyen eszközök iránt.

Az értesülések szerint az izraeli gyártók és a dél-koreai illetékesek közti egyeztetések első köre már le is zárult, az elkövetkező hónapokban pedig egy újabb várható. Ez persze így önmagában nesze semmi, fogd meg jól kategóriás információ, ám annyit azért tudni lehet, hogy bár a hivatalos megerősítés alapján több típus is szemlézés alatt áll, a dél-koreai haderő érdeklődésének középpontjában jelenleg az Israel Aerospace Industries Heronja és az Elbit Systems Hermes 450-ese áll.

Hermes 450 felszállás közben

A közepes kategóriában versenyző Hermes 450-est több nemzet, köztük szomszédunk, Horvátország is rendszeresítette. A fenti fotó 2004-ben készült, az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége ezidőtájt 2 Hermes 450-est tesztelt. | Fotó: Gerald L. Nino, Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security) ,

Izraeli nyilatkozatok alapján a potenciális szerződések várhatóan dél-koreai cégekkel történő együttműködést is tartalmaznak majd.

IAI Heron

IAI Heron ,