|

Dilma bekavar?

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Brazília új elnökasszonya elődjéhez hasonlóan nem siet dönteni az F-X2 végeredményéről és az ajánlatok átrágása után várhatóan csak jövőre hoz döntést. Ezúttal a darabszámmal akar variálni.

Továbbra is nagy a kavarodás a brazil F-X2 tender körül, az új elnökasszony, Dilma Rousseff szeretne rendet rakni a harcigép-beszerzés területén. Már azzal nagy port kavart, hogy kitolta a döntés határidejét, hogy elegendő ideje legyen alaposan áttanulmányozza a beadott pályázatokat és az általa némileg módosított követelményrendszer alapján válassza ki a győztest, olyan kényes pontokat kiemeltképp figyelembe véve, mint a technológiatranszfer.

Szuhoj Szu-35 Flanker-E | Forrás: RIAN ,

Várható az is, hogy a három döntőstől új ajánlatot kér. Eme lehetőség hallatán felerősödött a korábban kiesett típusokat preferálók hangja, s a gyártók reménykednek, hogy az egész tendert újraindítják. Különösen az oroszok élénkültek meg, a minap újból ajánlatot tettek a Szuhoj Szu-35BM típusra, sőt felajánlották, hogy beveszik őket az ötödik generációs T-50 fejlesztési programjába.

Az orosz RIA Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint a brazil elnök azért kacsintgat az orosz típus felé, hogy lejjebb szorítsa a nyugati pályázók árait. A magas költségek csökkentésére másik megoldás is felmerült, mégpedig az, hogy 36 gép helyett csupán 18 darabot rendszeresítenek első körben.

2 hozzászólás “Dilma bekavar?”