|

Újabb Villám cikázik a texasi égen

A Lockheed Martin megerősítette az AF-4, azaz a JSF tesztprogramban résztvevő 4. F-35A első, 2010. december 30-i levegőbe emelkedését. A vállalat Forth Worth-i telephelyén végrehajtott repülés az F-35 program idei 410. felszállása volt, mellyel túl is teljesítették a 394 repülésre tervezett kvótát.

Az AF-4 első felszállása

Az AF-4 első felszállása | Lockheed Martin, Neal Chapman ,

Az F-35 Lightning II tesztgépek egyébként idén november 18-án, a BF-4 egyik repülésével érték el a program 500. felszállását. A 2010-es mutató akkor elviekben 366 repülésnél tartott, azaz ha minden igaz, akkor a tavaly év végi volt a program keretében végrehajtott 544. felszállás.

Az F-35A és a Patuxent River-i tesztközpontba tavaly novemberében megérkezett első F-35C tesztelése jó ütemben, a menetrendet meghaladva zajlik, azonban az anyagfáradási gondokkal is küzdő F-35B körül egyelőre továbbra sem oszladoznak a fekete fellegek – az idei kvóta teljesítésből nem a helyből felszállásra képes alváltozat marta ki az oroszlánrészt.

11 hozzászólás “Újabb Villám cikázik a texasi égen”

 1. Hali!

  Kösz Tcat.

  Készülök persze…. :) Jelen pillanatban Kedvesem van ott! Ami majdnem olyan mintha én volnék… :) Az ő szemén keresztül látom San Franciscot! :) Jövőre viszont tervezem az Usa-t, és pár érdekességet. Kell, hogy addig szokja a leány! :)
  Szerintem ő is köszöni nektek a segítséget! Be is linkelem neki, ezt a HTKA-s oldalt, hogy lássa van hátország! :) BUÉK!

 2. A B változat kapcsolatban egyre több kérdés merül fel, s sajna nem túl pozitív előjellel…
  Pedig a bőrnyakuak nagyon ragaszkodnak ahoz a 311 db-hoz amit kapnának a Harrierek helyére.
  Az LM-nek bele kell húznia, ha tényleg akarja azt a suskát, amit a B változatért kapna. Ez nagyjából a Marines gépein kivül, csak az olaszoktól jöhet.

 3. Ja és nani!
  Nagyon Vigyázni Magadra és a Párodra!
  Írni akartam, hogy esetleg Miramar vagy Fallon-ba néz be, de egy térkép mustrálás után rájöttem, hogy elég sokba kerülne és nem egy napos utak lennének…Habár a hazai benzin árak mellett is megérné, ki tudja?
  Esetleg Port Chicagot érdemes lenne megnézni, ha a közelben van.
  Egy lintk a wikiről:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Port_Chicago_disaster
  Érdekes lehet!
  Azért, légyszíves ne vedd tolakodásnak, de egy képösszefoglalóval megtűzdelt cikket örömmel látnák Tőled! Én legalábbis igen!
  Jó utat és jó leszállást!

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.