|

Újabb Villám cikázik a texasi égen

A Lockheed Martin megerősítette az AF-4, azaz a JSF tesztprogramban résztvevő 4. F-35A első, 2010. december 30-i levegőbe emelkedését. A vállalat Forth Worth-i telephelyén végrehajtott repülés az F-35 program idei 410. felszállása volt, mellyel túl is teljesítették a 394 repülésre tervezett kvótát.

Az AF-4 első felszállása

Az AF-4 első felszállása | Lockheed Martin, Neal Chapman ,

Az F-35 Lightning II tesztgépek egyébként idén november 18-án, a BF-4 egyik repülésével érték el a program 500. felszállását. A 2010-es mutató akkor elviekben 366 repülésnél tartott, azaz ha minden igaz, akkor a tavaly év végi volt a program keretében végrehajtott 544. felszállás.

Az F-35A és a Patuxent River-i tesztközpontba tavaly novemberében megérkezett első F-35C tesztelése jó ütemben, a menetrendet meghaladva zajlik, azonban az anyagfáradási gondokkal is küzdő F-35B körül egyelőre továbbra sem oszladoznak a fekete fellegek – az idei kvóta teljesítésből nem a helyből felszállásra képes alváltozat marta ki az oroszlánrészt.

11 hozzászólás “Újabb Villám cikázik a texasi égen”

 1. Hali!

  Kösz Tcat.

  Készülök persze…. :) Jelen pillanatban Kedvesem van ott! Ami majdnem olyan mintha én volnék… :) Az ő szemén keresztül látom San Franciscot! :) Jövőre viszont tervezem az Usa-t, és pár érdekességet. Kell, hogy addig szokja a leány! :)
  Szerintem ő is köszöni nektek a segítséget! Be is linkelem neki, ezt a HTKA-s oldalt, hogy lássa van hátország! :) BUÉK!

 2. A B változat kapcsolatban egyre több kérdés merül fel, s sajna nem túl pozitív előjellel…
  Pedig a bőrnyakuak nagyon ragaszkodnak ahoz a 311 db-hoz amit kapnának a Harrierek helyére.
  Az LM-nek bele kell húznia, ha tényleg akarja azt a suskát, amit a B változatért kapna. Ez nagyjából a Marines gépein kivül, csak az olaszoktól jöhet.

 3. Ja és nani!
  Nagyon Vigyázni Magadra és a Párodra!
  Írni akartam, hogy esetleg Miramar vagy Fallon-ba néz be, de egy térkép mustrálás után rájöttem, hogy elég sokba kerülne és nem egy napos utak lennének…Habár a hazai benzin árak mellett is megérné, ki tudja?
  Esetleg Port Chicagot érdemes lenne megnézni, ha a közelben van.
  Egy lintk a wikiről:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Port_Chicago_disaster
  Érdekes lehet!
  Azért, légyszíves ne vedd tolakodásnak, de egy képösszefoglalóval megtűzdelt cikket örömmel látnák Tőled! Én legalábbis igen!
  Jó utat és jó leszállást!