|

Lezuhant egy F-16-os

Gyakorlatozás közben földnek csapódott a Jordán Királyi Légierő egyik vadászrepülőgépe, sajnálatos módon a gépet vezető pilóta életét vesztette a balesetben.

A tegnapi napon Jordániában lezuhant egy katonai repülőgép. A gép típusát nem közölték a hivatalos források, az állami Petra hírügynökség tudósítása szerint egy Lockheed Martin F-16A ADF típusú repülőgép volt az eset főszereplője, mely egy kijelölt katonai gyakorlólégtérben következett be. A gépet vezető Saleh Abdul Rahman Darawsheh százados életét vesztette a balesetben, mely Ali Ayed miniszter tájékoztatása szerint technikai hiba miatt következett be.

Jordánia 36 F-16A/B ADF típusú Figting Falconnal rendelkezett, melyet korszerűsítettek Block 40-es verzióra. Ezekből két éve már egyet (#224 farokkódú Block 15A ADF) elvesztettek. A 2008. április 20-án bekövetkezett balesetben is életét vesztette a pilóta, Hamzah Samir Odeh Al-Abbadi.

A ’90-es évek közepén az Egyesült Államoktól beszerzett Falconok mellé 2006-2007 folyamán Belgiumból és Hollandiából használt F-16-osokat vásároltak. Az MLU korszerűsítésen átesett gépekből 22 darab került az arab országba.

2 hozzászólás “Lezuhant egy F-16-os”