|

Lezuhant egy J-7 Bangladesben

Bangladesben kiképzőrepülés közben egy folyóba zuhant a légierő egyik Chengdu F-7 típusú vadászbombázója, a gép pilótája sikeresen katapultált.

Szeptember 23-án kora délután, helyi idő szerint 14 óra körül a Karnaphuli folyóba zuhant a kínai Chengdu J-7 exportváltozatának, az F-7-nek a Bangladesi Légierő egyik példánya. A gépet vezető, 26 éves Ahmed Sanjid hadnagy még időben katapultált, majd helikopterrel egy katonai kórházba szállították kivizsgálásra. SM Ziaur Rahman, a légierő parancsnoka állítása szerint a pilóta jól van, ám még pár napig bent tartják.

„A csónakomban ültem egy móló mellett, amikor láttam egy gépet az égen meglehetősen alacsonyan.” – nyilatkozta egy szemtanú. „Röviddel ezután a pilóta katapultált, majd ejtőernyőjével a folyóba esett. Ekkor beindítottam a csónakot és a lehető legrövidebb idő alatt kihúztam a vízből.”

Katonai sajtótájékoztatás szerint a gép az Amanat Shah Nemzetközi Repülőtér irányába tartott, egy mechanikai probléma miatt kényszerleszállást próbált megkísérelni, azonban a pilóta törekvései kudarcba fulladtak.