|

Izraeli CH-53 zuhant le Romániában

Ma délután, fedélzetén 6 izraeli és egy román állampolgárral lezuhant az Izraeli Légierő egyik CH-53 Sea Stallion helikoptere Brassó megyében, a Brassótól mintegy 40 kilométernyire található Fundata-Zărneşti közelében. Román ajtóértesülések szerint sajnos a gép teljes legénysége életét vesztette a szerencsétlenségben.

Az izraeli csapat tagjaként szerencsétlenül járt helikopter a július 18. – 29. között zajló, főleg az alacsony magasságú repülésre, illetve ehhez kapcsolódóan SAR és MEDEVAC feladatokra kihegyezett közös izraeli – román Blue Sky 2010 gyakorlatra érkezett keleti szomszédunkhoz.

Az elérhető információk szerint 15:20 magasságában szakadt meg a géppel a rádiókapcsolat, melyet követően miután nem sikerült ismét kapcsolatba lépni a géppel, megindították a keresőcsapatot, mely egy román és két izraeli helikopterből állt. A keresőcsapat 17:45 magasságában fedezte fel a CH-53 roncsait Fundata közelében.

A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen. Érdemleges információ sem nagyon van egyelőre a baleset körülményeiről. Egy szemtanú visszaemlékezése szerint 3 helikoptert látott elhaladni, melyek közül az egyik nem sokkal később lezuhant.

12 hozzászólás “Izraeli CH-53 zuhant le Romániában”

  1. Hallod, egyszerre találtuk meg mindketten ezek szerint. Bár elég friss. Elég nagy parasztság. Ne szeressék tőlem a zsidókat, lesz@rom, de ez nagyon tahó dolog, igazi szegénységi bizonyítvány.

    Igazából pont azért néztem fel most a kurucra, mert sejtettem, hogy nem hagyják ki a lehetőséget…

  2. Egyrészt a történtek sajnálatosak, másrészt a kurucinfó stílusa és hozzáállása minősíthetetlen, és szerintem hiba őket azzal védeni hogy „bezzeg ők is!”, nekünk attól még nem kell arra a szintre lesüllyedni. Nyilván nekünk sem esett jól amikor egy szélsőséges szlovák párt honlapján hazánkat mint nem létező államot mutatták, és a helyén a szomszédos országok határai és területei húzódtak, (meg amit a köztársasági elnökünkkel műveltek) de ezért nem az összes szlovákot kell felelőssé tenni, hanem csak néhány zártosztályra való politikust és azokat akik őket támogatták illetve akik rájuk szavaztak (akik közül remélhetőleg sokan megbánták eme döntésüket), vagyis (szerintem) a kollektív megbélyegzés nem az üdvözítő megoldások sorát gyarapítja…

  3. sokol

    tökéletesen igazad van
    mondjuk én slotával úgy vagyok h szívesen olvasgatom a hülyeségeit mindig jót nevetek rajta vagy megdöbbenek h már megint miféle dolgokat talált ki az a jóember pl kényszermagyarítás és társai

  4. Killer Clown

    „…én slotával úgy vagyok h szívesen olvasgatom a hülyeségeit…”

    Ja, amikor például tankba akart szállni, hogy lerombolja Budapestet! Megalol… Nekünk, ha jól tudom, maradt kőkemény 15 harckocsink, kb. a szlovákok is hasonlóan állnak ezzel, úgyhogy a Kurszk-i tankcsata reprodukciója kissé szánalmasra sikeredne. Igazi közép-kelet európai abszurd…

  5. „Ja, amikor például tankba akart szállni, hogy lerombolja Budapestet! Megalol… Nekünk, ha jól tudom, maradt kőkemény 15 harckocsink, kb. a szlovákok is hasonlóan állnak ezzel, úgyhogy a Kurszk-i tankcsata reprodukciója kissé szánalmasra sikeredne. Igazi közép-kelet európai abszurd… ”

    KC

    A szlovákoknak minden nehéztechnikából cca egy nagyságrendel több és jobb van.

    Van légvédelmi rakétarendszerük. Van vontatott és önjáró tüzérségük. Söt még rakéta sorozatvetőjeik is. Vannak harckocsijaik és nem csak 15-18 és sok más van ami nekünk nincs. Eleve a katonáik jobban felszereltek.

    Összességében a mennyiség nem elég arra hogy M.o-t megtámadják de azt el lehet mondani hogy komolyabb a seregük mint a miénk. Talán egy terület van ahol mi állunk nyerésre az pedig a légierő.

  6. Összességében a mennyiség nem elég arra hogy M.o-t megtámadják de azt el lehet mondani hogy komolyabb a seregük mint a miénk. Talán egy terület van ahol mi állunk nyerésre az pedig a légierő.

    akkor 1:0 nekünk!