|

Film-front – A világ legnagyobb tengeralattjárója

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

A 941-es tervszámú, szovjet gyártású, ballisztikusrakéta-hordozó, nukleáris meghajtású egység (Akula-osztály, NATO-kódja: Typhoon-osztály) a világ legnagyobb tengeralattjárója, hossza meghaladja a 170 métert, szélessége a 22 métert, vízkiszorítása merüléskor a 48 000 tonnát. Összesen hat ilyen típusú egység készült, ám tavaly már csak egy darab állt szolgálatban. A TK-208, jelölésű, immáron Dimitrij Donszkoj névre is hallgató, a Bulava program tesztplatformjaként szolgáló példány mellett további kettőt terveznek modernizálni, ezek 2019-ig szolgálatban maradhatnak.
Bár a Typhoon-osztály tagjait Borej-osztályú egységekkel tervezték leváltani, ám mint említettük a Borejek mellett maradnak a Typhoonok is.

httpv://www.youtube.com/watch?v=I6EX9Ef4x6A

httpv://www.youtube.com/watch?v=yo_bl3LISS4

A Film-front sorozatunk többi részét ide kattintva nézhetitek meg!

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

9 hozzászólás “Film-front – A világ legnagyobb tengeralattjárója”

  1. hogy mennyi pénzük van az olaj/gázár… fügő. :)

    a másik probléma, ugye a 10év kihagyás… és annak hozadékai. cikkben is írnak belöle egy kis részt.
    “Számos orosz tisztviselő szerint az összes probléma gyökere az, hogy sok képzett mérnök és tudós elhagyta Oroszország védelmi vállalatait a Szovjetunió összeomlása után….”

  2. Én mindig tisztelettel nézek egy olyan nemzetre akik ilyen nagy és bonyolult szerkezetet teremt. Jó az Alien -nek a zenéje a videó alatt. Mondjuk azt nem értem hogy mi az AGM-109 hez hasonló robotrepülő az első videó végén.