|

Vezetői kinevezések a Honvédségnél

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter június 1-jén kezdeményezte a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség új vezetőinek kinevezését.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter 2010. június 5-i hatállyal javasolja a Magyar Köztársaság elnökének Benkő Tibor altábornagy kinevezését a HM Honvéd Vezérkar főnökévé. A miniszter június 1-jei hatállyal pedig kinevezte Orosz Zoltán vezérőrnagyot a HM Honvéd Vezérkar főnök helyettesévé. Szintén június 1-jei hatállyal nevezte ki Kovács József vezérőrnagyot a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnokává, Huszár János dandártábornokot a parancsnokhelyettesévé, illetve Fucsku Sándor ezredest az MH ÖHP törzsfőnökévé.

A miniszter keddi hatállyal kinevezte Domján László dandártábornokot a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal (MK KBH) főigazgató-helyettesévé, június 5-ei hatállyal pedig kezdeményezi a miniszterelnöknél főigazgatóvá történő kinevezését. Június 5-i hatállyal a honvédelmi miniszter kezdeményezi a miniszterelnöknél Tóth András vezérőrnagy a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatal főigazgatójává történő kinevezését. A miniszter a keddi nappal Négyesi József ezredest az MK KFH főigazgató-helyettesévé nevezte ki.

Dr. Hende Csaba június 5-ével kezdeményezi a köztársasági elnöknél Tömböl László vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar eddigi főnökének felmentését. Hazuga Károly altábornagy, vezérkarfőnök-helyettest a keddi nappal mentette fel a miniszter. A honvédelmi miniszter 2010. június 5-i hatállyal kezdeményezte a miniszterelnöknél Dr. Kovácsics Ferenc altábornagy felmentését a MK KBH főigazgatói beosztásából, egyben június 1-jei hatállyal felmentette beosztásából Hamar Ferencet, és Tarján István dandártábornokot, az MK KBH főigazgató-helyetteseit. 2010. június 5-i hatállyal kezdeményezi a miniszterelnöknél Madarász Károly altábornagynak, a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatal főigazgatójának felmentését.

A miniszter 2010. június 1-jei hatállyal felmentette beosztásából Dr. Szilvásy Istvánt, a HM Állami Egészségügyi Központ főigazgatóját.

Forrás: honvedelem.hu

7 hozzászólás “Vezetői kinevezések a Honvédségnél”

  1. Utálom a politikát!
    Ha legközelebb megint másik párt kerül hatalomra akkor megint garnitura csere lesz a Csillagharcosok között. Ennek sztem úgy kellene működnie, hogy a parlament elfogad egy doktrinát a sereg kidolgoz rá egy hosszú távú programot (beszerzés, kiképzés, üzemeltetés) mondjuk olyan 15-20 évre előre. És függetlenül attól, hogy ki ül a székben a programot követik. Maximum egy kicsi mozgásteret adva, de ne lehessen 4 évente mindent elölről kezdeni. Szerintem mondjuk a létszámát is csökkenteni kellene a vezérkarnak. (42 Tábornoka van a 25ezres haderőnknek)