|

Film-front – UH-60 Blackhawk

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

A ’70-es évek vége, ’80-as éves eleje óta meghatározó szerepet tölt be az Egyesült Államok és szövetségeseinek légi-szállításában a Sikorsky Aircraft nevéhez fűződő S-70, vagy katonai jelzéssel UH-60. Az évek során folyó korszerűsítési programok és az újabbnál újabb verzióknak köszönhetően egyes légierőkben még évtizedekig szolgálatban marad. A jellegzetes külsejű forgószárnyas számos filmben szerepelt már és a híradásokban is gyakran látni főleg Afganisztán és Irak egén. Következzen most pár videó a Black Hawkról:

httpv://www.youtube.com/watch?v=vU8OGuCjqBw

httpv://www.youtube.com/watch?v=eUrGYtCJH7I

httpv://www.youtube.com/watch?v=zcGscVHfpV8&start=29

httpv://www.youtube.com/watch?v=tHxBD3AN2MQ

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

18 hozzászólás “Film-front – UH-60 Blackhawk”

  1. Oreg, de folyamatosan fejlesztettek oket. Igy aztan a kesoi valtozatok igen csak korszeruek es jol felszereltek. A honvedek folyathatjak ra a nyalukat, Magy.o.-on nem hinnem hogy mostanaban beszerzesre kerul. De ha megis, nem lesz penz a reptetesre, szervizelesre, rep-orakra, stb…

  2. jól mondod, pont az az eset mint az AK! jó jó de már eljárt fölötte az idő…
    ladákhoz is mindenki ért még, és még sem az a járandó út…
    a mi 8/17 a hatvanas évek elején született közel 50 éve és ha már vennénk, akkor azt 20-30 évre vennénk… a végén közel 80 éves technika meg azért kicsit elmaradna az akkori kor követelményeitől, mint ha ma még t34-est használnának modernizálva…
    az más kérdés, hogy ha lenne egy jelentős flottánk belőle, akkor érdemes lenne kitolni az üzemidőt 5-10 évvel…
    ha… hahaha

  3. Én is utána néztem a H-92 nek és egy nagyon jó kis szállító gépnek tűnik Jóbnak mint az Nh90, Merlin vagy UH60. Tisztességes méretű utastér, raktér, elegendő teljesítményű hajtómű Nagy méretű oldal ajtó, hátsórámpa, kórszerű müszerfal és elektronika.