|

Film-front – Különleges egységek – Cseh SOG

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Sorozatunk „földhözragadtabb” részében belepillantunk néhány nemzet speciális alakulatának kiképzésébe, bevetéseibe. A magyar KMZ után ezúttal a cseh SOG (Special Operations Group – Skupina Speciálních Operací) a soros.

httpv://www.youtube.com/watch?v=URezMQpBDQY

httpv://www.youtube.com/watch?v=H73bn6n65K8

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

6 hozzászólás “Film-front – Különleges egységek – Cseh SOG”

  1. > Az eladásra szánt két lovon felül még három lóval rendelkezik a honvédség.

    Lovat, lovat, országomat egy lóért!

    Egyébként amin a díszhuszárok szoktak pózolni a böszme meg a libatolvaj előtt nagyobb sátoros ünnepeken, azok nem katonai lovak, netán a sündörségtől vannak kölcsönbe?

  2. A csehek nevéhez amúgy milyen nagyobb haditett fűződik a huszita szekérvárak óta, aminek van vagy 600 éve? Sem 1938-ban, sem 1968 nem nagyon vitézkedtek! Úgy nehéz különleges alakulatot csinálni, hogy nincs hadi hagyomány.

  3. Má mér lenne nehéz?Kiküldik őket ámerikába egy kis képzésre vagy a kiképzőket hívják helybe…a technika és a fegyverek csak pénz kérdése,megfelelő emberanyagot meg bármelyik országba lehet találni,ez nem a hagyományokon múlik.

    Mellesleg mi mit értünk el a vitézkedésünkkel?(evvel nem az őseink tetteit akarom lebecsülni,tisztelem azt amit tettek(mármint azokat a tettetek amiket tisztelni lehet),csak valahogy sohasem sikerült a nyerő oldalra állnunk…)

    És ha nagy haditett nem is fűződik az ő nevükhöz,de azért a SEMTEX az ő találmányuk,és a (hadi) fegyverek gyártásának náluk elég nagy hagyománya van,és jókat is csinálnak.A sörről meg ne is beszéljünk:D

  4. A Nemzeti Lovas Díszegységet a Rendőrség adja. A hagyományokon nem szerintem nem sok múlik, pénz, paripa, fegyver kell és kész. Egyébként összetenném a kezemet, ha olyan védelmi infrastruktúránk lenne, mint a cseheknek (értem ezalatt a seregüket, a katonai oktatásukat és a hadiiparukat együtt – bár önmagában a seregnek is örülnék). Olyan alapon hogy a csehek nem nagyon vitézkedtek 68-ban, úgy mi sem nagyon vitézkedtünk 56-ban és a II. vh-s szereplésünk sem volt egy sikersztori, nem?

  5. Szerintem marhára felesleges arról vitázni kinek az országa mennyit vitézkedett,kétségtelen nekünk nagyobb hagyományaink vannak,de a mai helyzetet figyelve a hagyomány nem sokat ér,ők L-159est gyártanak mi mit csinálunk?Háborút iparral lehet nyerni nem hagyománnyal.Olyan országnak akinek van ipara is meg hagyománya is….na olyan kevés van,de ettől jelentősek.Amugy a csehek a 2.vhban is alkottak maradandót:panzer38t,könnyű harckocsit.Ebben a kategóriában über volt a német egységekben jo kis sokoda motorral,a hetzer is az ő alvázára épült,mi meg szegecseltük a Toldikat.

    Nekünk sosem lesznek olyan politikusaink mint nekik.