|

Film-front – Különleges egységek – Magyar KMZ

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Sorozatunk “földhözragadtabb” részében belepillantunk néhány nemzet speciális alakulatának kiképzésébe, bevetéseibe. Kezdésként, ahogy illik, magyar vonatkozású poszttal nyitunk, egy kis filmagyag a szolnoki 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj mindennapjaiból. Ahogy egy ilyen egységnél illik, “különleges” katonáink kapnak búvár, terrorelhárító, ejtőernyős, felderítő, mesterlövész és hegyi kiképzést is. Lássuk hát:

httpv://www.youtube.com/watch?v=AR1tAFdusWM

httpv://www.youtube.com/watch?v=QnTlr9EDJIQ

httpv://www.youtube.com/watch?v=Uq7kJ24KlLg

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

2 hozzászólás “Film-front – Különleges egységek – Magyar KMZ”

  1. kis túlzással ők érnek valamit a mh-ból… az más kérdés hogy a topp vezetés és a felelős döntést hozó politika kuka…
    nem tudja valaki, hogy hány főből áll ez a zászlóalj? 4-6-800?
    mind1 létszám x10, költségvetés x100 :D

  2. Hát, én 400-at mondanék, de azt kiszolgáló szervezetekkel együtt. A HM honlapján a hírek között kukázva annyit ki lehet sütni hogy 2 műveleti szzaduk van (a hivatalos ismertetésben nincs sok minden, ez így is van jól – már az, hogy a két századot meg lehet találni, némi baki). A század felépítéséhez pedig szerintem nyugodtan veheted alapul az amerikai hadsereg különleges egységeinek felépítését (wikipedián megtalálod).

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.