|

Film-front – Különleges egységek – Magyar KMZ

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Sorozatunk „földhözragadtabb” részében belepillantunk néhány nemzet speciális alakulatának kiképzésébe, bevetéseibe. Kezdésként, ahogy illik, magyar vonatkozású poszttal nyitunk, egy kis filmagyag a szolnoki 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj mindennapjaiból. Ahogy egy ilyen egységnél illik, „különleges” katonáink kapnak búvár, terrorelhárító, ejtőernyős, felderítő, mesterlövész és hegyi kiképzést is. Lássuk hát:

httpv://www.youtube.com/watch?v=AR1tAFdusWM

httpv://www.youtube.com/watch?v=QnTlr9EDJIQ

httpv://www.youtube.com/watch?v=Uq7kJ24KlLg

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

2 hozzászólás “Film-front – Különleges egységek – Magyar KMZ”

  1. kis túlzással ők érnek valamit a mh-ból… az más kérdés hogy a topp vezetés és a felelős döntést hozó politika kuka…
    nem tudja valaki, hogy hány főből áll ez a zászlóalj? 4-6-800?
    mind1 létszám x10, költségvetés x100 :D

  2. Hát, én 400-at mondanék, de azt kiszolgáló szervezetekkel együtt. A HM honlapján a hírek között kukázva annyit ki lehet sütni hogy 2 műveleti szzaduk van (a hivatalos ismertetésben nincs sok minden, ez így is van jól – már az, hogy a két századot meg lehet találni, némi baki). A század felépítéséhez pedig szerintem nyugodtan veheted alapul az amerikai hadsereg különleges egységeinek felépítését (wikipedián megtalálod).