|

Izraeli felderítőgépek Magyarország felett

“Pompás” kis repülős vonatkozású botrány zajlik napjainkban a szemünk láttára, aminek apró szépséghibája, hogy rettenetes méretű baromságok is a köztudatba kerültek már ezzel kapcsolatban. Függetlenül attól, hogy nem képzeljük magunkat szakértőnek a témában, szerény álláspontunk szerint nem árt egy-két dolgot tisztába tenni a történtek kapcsán.

Mi a gond a történtekkel, azon kívül, hogy a két gép izraeli volt?

Először is maga a tény, hogy izraeliek voltak – ezzel ugyanis “csak” az a gond, hogy Izrael nem a szövetségesünk, ugyanis Izrael nem tagja a NATO-nak, de még csak az EU-nak sem.

Próbáljunk belegondolni abba, hogy ugyanezt kínai elektronikai felderítőgépek teszik: valljuk be, ez utóbbi semmivel sem jobb, bár nem is rosszabb.

A másik gond az, hogy a két gép elektronikai felderítő volt, vagyis hétköznapian megfogalmazva “kémgépek”. Feladatkörükből és felszereltségükből eredően le tudnak hallgatni telefonbeszélgetéseket, rádiókommunikációt és még sok más egyébre is képesek, de komplett izraeli harckocsihadosztályok ledobására nem. (Aki szerint igen, az keressen fel egy pszichiátert és utaltassa zártosztályra magát. Köszönjük.)

Minden országnak vannak titkai és – ha az adott ország vezetőinek és lakóinak egy csöpp esze is van – ezeket a titkokat védik. Nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni titkok alatt, pl. egy “sima”, a polgárokról szóló adatbázis is lehet az – külföldiek számára. Emiatt aztán nem szerencsés olyanokat beengedni, akik ehhez hozzá tudnak férni: ez kb. olyan, mint ha a lakásajtónk mellé kitennénk egy kulcsot a betörőnek.

Mit műveltek nálunk ezek a gépek?

Az attól függ, kit kérdezünk. Szerény értelmi képességekkel megáldott életformák szerint harci cselekményeket hajtottak itt végre: atombombát dobtak le vagy valami ilyesmi. Mások szerint semmi érdemlegeset, csak gyakoroltak.

Nos, leszögezhetjük, hogy mindkét verzió kikezdhető, de míg az első szóra sem érdemes, a másik már érdemel némi cáfolatot: hosszú távú repülést izraeli pilóták a Földközi-tenger felett is tudnak gyakorolni, néhány touch & go-ért pedig igazán fura ötlet egészen Magyarországig repülni.

Természetesen adja magát a feltételezés, hogy a gépek elektronikai felderítést végeztek Magyarország felett, végtére is touch & go-k céljára ugyan ki az a hülye, aki elektronikai felderítőgépeket használ. Nos, ezzel is akad pár apróbb probléma: először is, ezekkel a gépekkel is kell gyakorolnia a pilótáiknak ezen tevékenységet, ám – jellegükből eredően – ezeket a gépeket nem szokás külföldön (jelen esetben értsd: Izraelen kívül) kockára tenni, hacsak nem “élesben” tevékenykednek.

Mindezek alapján továbbra is fennáll a gyanú, hogy itt szimatoltak, de ezzel még mindig akad némi gond: a helyzet az, hogy a gépek a kellő hatékonyságú felderítést bizonyos magasságon tudják a legoptimálisabban végezni, amely nem túl meglepő módon nem földközelben van. Ebből eredően eléggé valószínű, hogy a célpont feltehetően nem Magyarországon volt, hanem valahol útközben vagy annak közelében – lévén Magyarország felett feltehetően leginkább a t&g-k végrehajtásához szükséges süllyedést, illetve azok után az emelkedést hajtották végre.

Ez tulajdonképpen megnyugtató is lehetne, de ezzel együtt is fenntartom, hogy ép elmével ilyen gépeket – akár szövetséges légierőé, akár nem – nem szabad a légterünkbe engedni: elsősorban azért, mert ezek a gépek a tevékenységüket döntő részben passzívan végzik, azaz nincs jele, hogy éppen “kémkednek” vagy sem. Ilyen esetekben a megfelelő kockázatkezelő hozzáállás az, ha úgy tekintjük, hogy igen, kémkednek.

Akkor most kémkedtek vagy sem?

Aki nem “beavatott”, de azt állítja, hogy ezt tudja, az vagy hülye vagy hazudik. Maradjunk annyiban, hogy vagy kémkedtek vagy nem, előbbi esetben pedig még mindig három lehetőség van: vagy ellenünk, azaz Magyarország ellen kémkedtek – vagy nem. A harmadik lehetőség pedig az is-is.

Mit mondanak az izraeliek?

Leginkább semmit. A nagykövetük szerint ez egy rutinrepülés volt, azaz már volt ilyen máskor is. Azt hiszem, erre mondják azt, hogy jobb lett volna, ha hallgat: valószínűleg nincs olyan magyar állampolgár, akit ez a válasz megnyugtatott volna, sőt, éppen ellenkezőleg.

Álláspontja szerint a botrány oka szimplán annyi, hogy vannak, akik nem rajonganak Izraelért, de a fentiek alapján látható, hogy itt ennél azért többről van szó, függetlenül attól, hogy bizonyosan akadnak olyanok is, akiknek értelmi képessége nem terjed túl a történet kapcsán azon, hogy “Izrael”.

Mi tett a Magyar Légierő vagy bárki más?

Tegnap ugyebár ülésezett a Honvédelmi Bizottság, melynek országgyűlési képviselők a tagjai, akiket – valljuk be – nem az eszükért szeretünk, csak hogy gyengéd legyek és nőies. Nos, a tisztelt Bizottság töviről-hegyire feltárta a tényeket, de úgy, hogy jajj.

Amit a Bizottság ülése alapján tudni lehet, az az, hogy a dolog nagyjából a következőképpen zajlott (Figyelem! Lévén a bizottságosdi folytán politikusok is érintettek a történetben, így sajnos nem áll módunkban felelősséget vállalni a történet igazságtartalmáért – már ha van benne ilyesmi egyáltalán. Mert – mint az köztudott – onnan tudható, hogy egy politikus hazudik, hogy mozog a szája. :D )

Szóval, Izraelben valaki gondolt egy nagyot és merészet, majd eljuttattak egy kérelmet a magyar külügyminisztériumhoz, hogy ők szeretnének Ferihegyen csinálni pár touch & go-t. A külügy az illetékesekhez, azaz a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz küldte tovább a kérelmet, mert erről dönteni az ő dolguk. Ezzel eddig nincs semmi gond, végtére is a lehetőség számunkra is adott, hogy engedélyt kérjünk Pakisztántól Karacsi bombázására. Az már egy másik kérdés, hogy erre nyilvánvalóan nem kapnánk engedélyt, amit viszont igen, azzal nem dicsekednénk sehol.

Tehát az NKH nézte-nézte a kérelmet, aztán nyomott rá egy pecsétet (vagy valami ilyesmi bürokratikus hülyeség), aztán eljuttatta azt Izraelbe. Ők meg az engedély birtokában jöttek, vagy műveltek valamit vagy nem (a touch & go-n kívül), aztán elégedetten távoztak hetedhét határra szóló botrányt hagyva maguk után.

Apró szépséghibája a történetnek, hogy az NKH-nak értesítenie kellett volna a katonai titkosszolgálatokat erről a repülésről, de – és most tessék megkapaszkodni! – az NKH állítólag úgy gondolta, hogy az a jogszabály, ami ezt az értesítést előírja, az… khmm… az sz*r, magyarul megmondva. Úgyhogy NEM értesítették egyik titkosszolgálatot sem, mit nekik egy hülye rendelet – ráadásul egyes hírek szerint már hat éve ez megy. Hangsúlyozom: állítólag. Ugyanis más hírek szerint az NKH az égvilágon mindenkit értesített, ami legalábbis igen érdekes a történtek fényében…

Megkérném a kedves olvasókat, hogy gondoljanak bele abba, hogy mi lenne akkor, ha – mert úgy gondolják, hogy a magyar adójogszabályok rosszak – nem adóznának és nem is vallanák be az adójukat. A kérdés költői volt…

Tetszik érteni?! Egy állami szerv úgy gondolja, hogy egy jogszabály neki nem szimpi, így magasról tesz rá. Komoly, ugye? Hát… szeretnék az NKH-nál dolgozni, na. :D

Ebbe a részbe egyszerűen nem célszerű komolyabban belegondolni, mert itt ugyebár nem az volt a tét, hogy pár embernek “sérülnek a jogai” vagy lesz egy rossz napjuk, nem: itt konkrétan az egész országot és polgárait tették kockára ezzel. Nos, akkor most lapozzunk, még mielőtt dührohamot kapok…

Természetesen holtbiztos, hogy a Magyar Légierő tudomással bírt a dologról, hiszen megkapják a forgalom adatait, illetve maguk is látják a polgári és katonai radarok információit. Tekintve, hogy az engedélyt a két gép megkapta a repülésre, semmi okuk nem volt aggódni, hiszen – amennyire tudni lehet – az engedélytől nem tértek el.

Mindezek ellenére azt azért meg kell jegyezni, hogy ha értesítették volna a hárombetűsöket, a repülések ellen valószínűleg nekik sem lett volna kifogásuk. Valószínűleg – ezt még érintjük a NATO vonatkozásában.

Jó, de miért nem fogták el őket a magyar vadászgépek?

Azért, mert ilyen erővel az összes Magyarország felett átrepülő, vagy ide érkező és innen induló gépre rá lehetne emelni a keszit. Ennyi gépünk meg nincs, talán összesen sem volt soha a történelem során.

Szóba került az is, hogy egyes vélemények szerint “ki kellett volna szorítani” ezen gépeket a magyar légtérből, de ez igen fura: beengedjük őket, hogy összeszedjék, amit csak tudnak és akarnak, aztán hazazavarjuk őket a megszerzett információval. Különösen hülye megoldás lenne ez úgy, hogy a tervezett feladatra az engedélyt megkapták, ugyebár. Más országokban leszállásra kényszerítik a “problémás” gépeket, kevésbé szerencsés esetben simán lelövik őket… De kiszorítani őket…?!

Jó, a HM nem izgatta magát. És a NATO?

Nos, a helyzet az, hogy a két gép nem a hipertérből bukkant elő Magyarország felett, hanem Törökországon, Bulgárián és Románián keresztül érkeztek, márpedig ezek az országok szintén NATO-tagok. Fura, de ők is engedélyezték a repüléseket és ők nem csináltak gondot abból, hogy ezek elektronikai felderítőgépek. Amennyire tudni lehet, náluk nem is áll a bál a történtek miatt.

Aztán az is igaz, hogy bár Izrael nem NATO-tag, de van kapcsolat a NATO és Izrael között. Vagyis a NATO maga is tudomással bírt a repülésről és nem kaptak infarktust a gondolattól. Azt már ne is emlegessük, hogy adott esetben a NATO is emelhette volna a magyar keszit, mégsem tették. Szóval úgy tűnik, hogy Magyarországon kívül ez az esemény valamiért nem okozott akkora felfordulást.

Tehát politikáról van szó ezek szerint?

Ááá, dehogy. Magyarországon ilyesmit senki nem próbálna meg a saját kis önös céljainak szolgálatába állítani, mert politikusaink és újságíróink kikezdhetetlen erkölcsiségűek, utóbbiak ráadásul politikailag teljességgel elfogulatlanok, kizárólag a tények érdeklik őket. (Kéretik nem röhögni…)

Mi az, amit a Bizottság – a maga mérhetetlen bölcsessége ellenére – valamiért “elfelejtett” tisztázni?

Nos, van ilyen kérdés, vagy legalábbis firkász barátaink ezt elfelejtették megírni.

Szóval jó lenne tudni, hogy az izraeliek az engedélykérésben megjelölték-e, hogy miféle gépekről is van szó. Mert nyilvánvalóan nem mindegy, hogy azt írták be típusnak, hogy Gulfstream V és kihagyták azt az apró megjegyzést, hogy mondjuk “Ja, kedves magyar barátaink, a gépekből mindenféle antennák állnak ki, inkább hasonlítanak egy sündisznóra, mint egy repülőgépre… ugye értitek, mire célzunk ezzel?” Mert ez abból, hogy “Israeli Air Force”, nem igazán derül ki…

Ha tehát az izraeliek nem említették meg, hogy ezek felderítő gépek, akkor valamiben sunnyogtak. Ha megemlítették, akkor végképp érthetetlen, hogy az NKH miért is gondolta úgy, hogy erről a KFH-nak és a KBH-nak nem kell tudnia.

Akkor most ki a felelős?

Hehe. A dolgok nem ilyen egyszerűek, túl sok dolgot nem tudunk ehhez – de azt igen, hogy (hangsúlyoznám, hogy a rendelkezésre álló információk alapján) az NKH-nál valaki “hibázott”. Pontosabban én ezt a magam részéről már nem hibának nevezném, mert ha elfelejti időben elküldeni az értesítést a KFH/KBH-nak, akkor az nem jó, de hiba. Itt viszont szándékosan nem értesítették az illetékeseket – legalábbis a híradások szerint.

A másik kérdés az, hogy az izraeliek a tevékenységükből mit hoztak a tudomásunkra: tudtak-e a magyar “szervek” arról hogy valójában miért, milyen célból és mivel repkednek itt? Mert az, hogy ezt az átlagpolgár nem tudja, az egy dolog…

Oké, akkor most aggódjunk vagy ne?

A történtek alapján azért érdemes elgondolkodni azon, hogy mi lenne akkor, ha Moszkva esetleg engedélyt kérne egy Tu-160 géppár gyakorlatozására Budapest felett – mondjuk éles nukleáris töltetekkel. Én a magam részéről nem lepődnék meg ezek után, ha az NKH simán engedélyezné és a kutyának sem említené a dolgot…

Kell még tudni valamit?

Éppenséggel nem árt: elektronikai felderítéshez nem kell berepülni az adott ország légterébe, bőven elég a határai közelében “porszívózni”. (Mondjuk Magyarország esetében ez nagyjából igaz is, de pl. Oroszország esetében már kevésbé: az adott ország méretén is sok múlik.) Ez már évtizedekkel ezelőtt is így volt és azóta a technika igen sokat fejlődött, így ez a felderítőberendezések észlelési képességeire is igaz.

Ezen kívül az elektronikai felderítés (és eszközei) a hírszerzés (vö. “kémkedés”) kategóriájába tartoznak, éppen ezért erről a témáról nem igazán szokás tájékoztatni az “egyszerű pórnépet”, hovatovább az ilyesmit általában igen diszkréten intézik. Ha nem, akkor az vagy “maszkirovka” vagy “kompromat“, esetleg valaki baromira eltolt valamit…

Végül, de nem utolsósorban: nem is olyan régen járt Magyarországon egy ugyanilyen típusú és feladatkörű gép. Hallott róla valaki? Nem? Vajon miért? Ja, hogy az svéd volt… Bocs.

Svéd elektronikai felderítő 2009 nyarán a pápai reptér final-én (Photo: kerozingozos.hu) ,

Írta: Burján Gábor

Kerozingőzös Portál

A két elektronikai felderítési feladatokra (SIGINT) használt Gulfstream G550-es a 122-ik századtól érkezett. A gépeket, melyek Israeli Air Force 005 és 006 hívójelekkel érkeztek, bevetés (?) előtt alaposan lepucolták, csak az oldalszám (egyik a 679-es volt) látszott, az is jóval kisebb méretben.

Felhívnánk mindenki figyelmét arra, hogy akadnak életformák, amelyek az emberekhez látszólag hasonlóak és még kommentelni is tudnak, ám hiányzik belőlük minimum két apróság, amelyek (többek között) az embert emberré teszik: az agy és a gerinc. Ezzel arra célzunk, hogy a kifogásolható kommenteket töröljük, de nem azért, mert szimpatizálunk Izraellel, hanem azért, mert utáljuk a hülyéket.
Ha valakinek valamilyen hozzászólás etikai vagy egyéb okokból nem tetszik, a jól álcázott „Jelentem!” gombbal értésünkre adhatja :) /Azért csak ésszel!/

107 hozzászólás “Izraeli felderítőgépek Magyarország felett”

  1. Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz! Végre valaki szakmai oldalról is megközelítette a dologot, nem csak „más” nézőpontból…
    Amúgy annyit pótoljatok, ha nagyon szépen megkérlek titeket, hogy a két gép lajstrom jelét/kódját rakjátok be a cikkbe!
    Nem tudok utánna nézni, de ha valaki ide beírja, annak is 1000 thanks!

  2. Kicsit megkésve de jó a cikk.
    Bár még hozzá tenném ,hogy aznap Ferihegyen mi is volt?
    Ott volt a Görög államfő tárgyaltak is és a gépei is ott parkolt Ferihegyen.
    ÉS még mi a Brit korona várományosa és a kedves gépei is.
    Lehet ők is célok voltak. Vagy csak ők.
    Hiszen egy ilyen gépen meglehetnek a kódok és frekvenciák is amivel letudják hallgatni az angolokat. Amire van is okok. PL Dubai eset….
    Ill. mi a véleményük Izrael és Iráni tervekről.
    Görögöket meg megveszik kilóra.

  3. Mindenképpen érdekes ez. Egy ázsiai ország elektronikai felderítője ráadásul géppárban közép európa felett…hm.Miért is? Gyakorlat?:)Ahhoz nem kell berepülni közép-európáig.Valami okuk volt rá ez szinte biztos.Izrael esetében meg szinte tuti.Nagyon kíváncsiak voltak valamire és valószínűleg meg is kapták amit akartak. Mellesleg a szír pénzváltót nem akkor nyírták ki?Mivel ezek a gépek a céltól több száz kilóméterről operálhatnak már az útvonalrepülés alatt elvégezhették a feladatot. Nem akarok összeesküvés elméleteket kreálni de szerintem ez mindenkit elgondolkodtat kicsit. Valami nem ok…

  4. > Mit mondanak az izraeliek?

    Nagy hősök vagytok, hogy nem mertek írni a szír szálról egy szót sem az ügyben – pedig az NBC és az izraeli lapok, portálok, mint a Yeshiva World News is megírták, hogy a gépek a lelőtt szír pénzváltó követése, megfogása miatt voltak itt, illetve utána a budapesti arab közösség telefon-forgalmának feltérképezését végezték, ahogy a gyilkosság híre terjedt közöttük.

    Ezért voltak a gépek alacsony magasságon, mert egy sűrűn lakott részre koncentráltak és kis teljesítményű adókat kerestek (a GSM az kb. fél watt). Tuti, hogy a magyar állam is benne volt, az a rendőr alezredes nem véletlenül volt jelen a kivégzésnél.

    Új Dubajról beszélnek a zsidó lapok az ügyben – pedig a britek épp most küldték haza a zsidó attasét a dubai leszámolás hamis útlevelei miatt. Szerintem fog a NATO is lépni a zsidU2 ügyben, de csak attól függően, hogy Obama kemény lesz-e a telepes tárgyalásokon, vagy behódol az AIPAC-nak.

    A kínyírt szír férfiról két dolgot szoktak írni:
    – ő volt a kelet-közép-európai vezetője a valutázás profitjából a palesztin ellenállást támogató arab hálózatnak és nála volt az aktatáskában a donorok listája
    – ő lett volna a jobbik összekötője, aki az iráni szövetséges Szírián keresztül intézte annak a választási megfigyelő küldöttségnek a meghívását, akiket a teheráni Őrök Tanácsától akart kérni Vona a tavaly elhangzott beszéde szerint.

    Ezek felszámolása megért egy két kémgépes kirándulást a moszatnak.

    (Ha valakinek van félnivalója a szavazatok masszív elcsalásától, az a jobbik, mivel náluk a közvélemény-kutatások alapján nem lehet előre tudni, hogy 15-25-35% lesz-e reálisan a voksuk. Ebben különböznek a többi párttól, akiknek stabil, beállt tábora van. Ezért akarnak befolyásos hátterű, nyugat és zsidó-ellenes beállítottságú megfigyelőket a szavazókörökbe. Most valszeg kénytelenek lesznek beérni néhány orosz megfigyelővel.)

  5. Szasztok
    Tipikus magyar tortenet, kesz rohej az elejetol a vegeig. A cikk jo lett, az elejetol a vegeig. Nekem is felmerult a fejemben, hogy legkozelebb Moszkvanak engedelyezik a berepulest nehany desszant szallitonak, aztan vagy gyakorlatoznak, vagy atvaltanak elesbe, igy aztan cirka ujra meg lehetne szallni az orszagot… Tudom ez igy durva, de 1956-ban is csak ugy beroppentek…
    Erekes hogy a botrany elso ket napjaban el akartak bagatelizalni a dolgot, aztan rajottek hogy hoppa, itt uzleti titkokat stb. is le lehet sziporkazni.
    Ezuton gratula az NKH-nak [lehet hogy meg voltak kenve???], ugy latszik nalunk a nyitott egbolt tenyleg piszkosul nyitva all.

  6. Piros betűs szavak szépek és groteszkek. Minősítik a természetes vagy jogi személyt.

    Tények.
    Aznap Pesten meggyilkoltak egy külfőldi úri embert akinek lehet hogy bizonyos emberekkel és csoportokkal voltak nem hívatalos kapcsolatai.
    Lehet hogy Moszad iktatta ki, mostanában egyre többet bakiznak.
    Mivel lehetséges művelteik árnyéka rájuk vetül.

    Sajnos Pest még mindig csonka hon fővárosa haló a legfontosabb irányító szerveknek vannak központjai.

    Hol vannak az adat védelmi jog. Ha jó a rendszerük akkor 1.millió magyar ember elektronikai forgalmazást szívhatták le.
    Ezáltal személyes és gazdasági infókhoz jutottak(juthattak).

    Ja és origón olvastam azért törökök is bosszankodnak. Nem alaptalanul.

    Hogy milyen az élet ha a nagy magyarkodó internetes média nincs akkor homály fedi a dolgokat. Valamint a cik írója is 4 fal között suttogva hallott volna az esetről.

    Hogy az embereket felidegesíti. A dolog alap nem baráti gesztusból jönnek az ilyen gépek.
    Ezek után fejeknek kelen hullani talán nem vad elképzelés.

    Hogy ezzel adott esetben saját barátaik esélyeit rontják.
    elkövetkező időszakra meglehet.

    Rossz magyar ideg állapotba jöttek amikor a birka nem csak béget hanem harap is

  7. Lehet kommenteket törölni, de a szőnyeg alá söprés csak nagyobb veszélybe sodorja hazánkat, mert kollaboráns színben tüntet fel minket a muszlimok előtt a sajtó hallgatásának nagy fala!

    Keménynek kellene lenni, kiutasítani pár diplomatát, kártérítést fizetni, jelezni, hogy ami történt elfogadhatatlan a számunkra. Ellenkező esetben ki tudja nem fog-e mondjuk egy magyar turista-csoport az arab világban áldozatul esni a terroristák bosszújának?

    Az arab világban semmi sem történik Szíria nélkül. Ha a szír hapsi elég fontos volt ahhoz, hogy két kémgép kelljen a kinyírásához, akkor elég fontos ahhoz is, hogy ne maradjon kiegyenlítetlen a halála.

    A britek is azért keménykednek utólag a dubai likvidálás miatt, mert félnek a megtorlástól – emelték a tenor-fokozatot, a hírek szerint piszkos bumburnyáktól tartanak. Százszor erősebbek nálunk, mégis kénytelenek gesztusokat tenni!

  8. >Nos, kedves barátaim, ez a cikk, úgy, ahogy van… JÓ! Szeretném viszontlátni a Magyar Nemzetben, a Népszabadságban és a Blikkben…

    Az MN-ben Zord Gábor EW-szakértő írja a repi cikkeket, ő jobban ott van a szeren.

    A Blikk pedig tegnap nagy fotón magyarázta az 550-es üstökös különféle antennáit az olvasóknak.

  9. >tudom ez igy durva, de 1956-ban is csak ugy beroppentek…

    Pontosítsunk, nem röppentek be, a szovjet kormánygép csak Munkácsig jött, onnantól tank hozta Kádár elvtársat. A Forradalmi Munkás-Paraszt Kormánynak kezdetben csak négy tagja volt, mert annyian fértek be a tankba…

    1956-ban a légierő csekély szerepet játszott, valszeg az oroszok is féltek, hogy a pilótáik inkább dobbantanak Ausztriába a nép halomra gépágyúzása helyett.

  10. > Azért, mert ilyen erővel az összes Magyarország felett átrepülő, vagy ide érkező és innen induló gépre rá lehetne emelni a keszit.

    Szerintetek minden átrepülő gép törzse alatt lóg egy kajak-négyes méretű fázisvezérelt lokátor, amivel egy szarka csőrében a lopott karikagyűrűt meglátni 350km-ről? A két üstökös gépből legalább az egyik aktív antennás volt!

    Amivel fókuszált nyalábban digitálisan modulált támadó kódot lehet belőni számítógépes és folyamatirányító hálózatokba, távoli lefagyasztás és/vagy feltörés céljából? Amivel távolról le lehetne kapcsolni pl. a metró áramellátását, vagy elhasaltatni a BIX-et. Ilyen technológiájú gépek mikiegereztették a szír légvédelmet, amikor azt a valamilyen reaktort (?) lebombázták a zsidók tavalyelőtt.

    Ugye nem volt veszélyben Magyarország?

  11. dehogy nem tudjuk miért tartottak navigációs gyakorlatot. Ha úgy adódik ugyanezt kell eljátszaniuk csak Irán felé.
    Izrael körömnyi állam ott ezt nem lehet gyakorolni.

    NATO pedig rányomta a pecsétet, ahogy Töröko, Bulgária és Románia is. Csak nálunk van az ország elárulva.

  12. Fade gondolkozz. Az emberek már eszmélnek hogy ez nem a gulyás kommunizmus és ha csendebe maradnak akkor is egyre rosszabb lesz.

    Izraelnek nem ez volt az egyetlen barátságtalan lépése ami nemzeti médián keresztül eljutott 2-300000 emberhez.

    Perez miniszter elnök arany köpése, Sukoró stb.
    Vagy hogy Tel-avivi külügy olyan nyilatkozat tette hogy a Palesztinoknak bele kell törődni a helyzetükben mint ahogy a magyaroknak Erdély elvesztésben.

    Valamint ha tényleg a Szírüzletember nem volt súlytalan akkor elvesztésének meg kérik az árát.

    Eddig a magyar ember arab világba nyugodtan lehetett.

  13. Ha meg nemzeti erők gazdasági stratégiai váltást akarnak nem véletlen.

    Oroszok több szempontból inkább jövőben barátok lesznek mint az USA.

    EU orosz energia hordozóktól függ.
    Orosz Politikába Moldova kapcsán felmerült Erdély revízió lehetősége.
    Arab világ is nemzetünk szempontjából több lehetőséget tartogat.

    Nagyon sok lehetőségünk van.
    Lehet hogy holnap Ankara szövetségesünk lesz.
    Eleve törökök testvér népnek tekintenek minket. Míg akadémikusaink finneknél keresik a rokonokat.
    Addig ha magyar törökben jár adott esetben azt tapasztalja ha kiderül hogy magyar akkor török kereskedők nagyon szívélyessé válnak és olyan portékai is elő kerül amit a holland látogatónak eszük ágába nem lett volna megmutatni.

  14. Híd ország vagyunk!
    Most mondjatok hazafiatlannak, de Trianon tükrében szépen átkellett volna engednia török fiúkat! Nem szórakozni itt egymással! Európa agy is szépen megköszönte!
    Amikor Kecskeméten vannak, a csapat speakere töri, töri de mondja a szöveget:MAGYARUL! Kérdem én melyik külföldi társaság beszél még magyarul Kecson repnapon?
    Édesapám mesélte, mikor törökben voltak még vagy 30 évvel ezelőtt a török árusok és vendéglátósok:
    „Szervus magyar! Servustok magyarok!”
    Akik segítenek nekünk, meg normálisan üzletelnek velünk, azokkal kell/kellene foglalkoznunk, nem pedig olyan muff után szaladgálni, akkor egy szóra sem méltat minket! Remélem mindenki érti a dolgot!:)
    Észnél kell lennünk és nem odaadni magunkat mindenkinek, meg lefeküdni az első szóra!
    Sokkal több van ebben a népben, meg a hazánkban, mint hisszük!
    Csak egyszer lenne újra hitünk és akaratunk, akkor végre valahára dolgozhatnánk együtt, mint a gép menni előre és NYERNI! Mert Te is Én is megérdemelnénk! Aki küzd a munkában, vagy az iskolapadban,derekasan átéjszakázva vizsgára készülve, nem a bulin apuci pénzét költve!
    Tudom, hogy nem a témába vág és NEM POLITIKÁNAK SZÁNTAM! EGY PÁRTTAL SEM AKAROK AZONOSULNI ÉS NEM IS FOGOK! Csak már unom, hogy magyarként le kell hajtanom a fejem, pedig tanulok, dolgozom! S unom,hogy olyan oktat ki, aki az sem tudja hanyadikán van elseje!

  15. Most mondjatok hazafiatlannak, de Trianon tükrében szépen átkellett volna engednia török fiúkat!

    Az ilyesfajta kijelentéseknek semmi értelme. Ez kb. az ország katonai megszállást és kifosztását eredményezte volna. Ez a megvédés duma is elég irritáló. Az országot védték az akkoriak, és nem a nyugatot.

    Akkor ennyi erővel meg csókoljunk segget a frankoknak és másoknak, akik a mórokat állították meg anno, vagy akik a vikingeket rúgták seggbe, stb. Mert ezzel a szemlélettel ők, meg mindket védtek és mi hálátlan disznók…

    Ilyen nehéz felfogni, hogy ha valaki terjeszkedik, akkor az útjában lesz valaki. Mi a törököknek voltnuk. Ez van.

    Csendben megjegyzem, hogy akkor is a magyar urak egymás torkának estek inkább, szóval a XXI. században is csak az van, ami 500 éve…

  16. Csak két kérdés:

    1. Már bocsánat, de komolyan azt hiszi bárki is, hogy a NATO ill. más nem NATO, de fejlett katonai hírszerző technikával rendelkező országok nem tudják ha ezek a gépek elhagyják Izrael területét?

    2. Voltak spekulációk arra nézve, hogy ez az akció egy esetleges Irán elleni demonstráció volt. Az orrunkra kötnék, hogy fű alatt ebben (vagy bármilyen más katonai akcióban) segítettünk? És amúgy jó lenne az (a nyilvánosság) az országnak?

  17. > Szerintem itt Egyitom, Szaúd-Arábia és a UAE is röhög egy nagyon. Szíria hozzájuk képes pehelysúlyú mind gazdasági, mind katonai értelemben.

    Szíriában egyet csettintenek és a három állam bármelyikében olyan buszrobbantás lesz, hogy az ellenőr karszalagja az Akácfa utcáig repül… A többi államnak csak terroristái vannak, de nem tudja irányítani őket. Szíriához viszont hűek a legkülönféle szervezetek, mert tudják, ha Damaszkuszban rezsimcsere lenne, harmadnapra a palesztinokat mind behajóznák az Antarktisz vagy Szahara felé.

    Amúgy Szíria mögött ott van Irán, de önmagában is nagyon komoly tanksereggel, légierővel és sok vegyi rakétával rendelkezik. A legfontosabb NY-TV tengellyel szembeni hatalmi tényező a térségben.

  18. Na, most már én is tollat (egeret) ragadok :-)
    Szerintem az egész így lett – okosan – eltervezve. Tudták, hogy az átrepült államok valamelyikében balhé lesz és kiderül a dolog. Persze, hogy tudott róla az USA, a NATO és mindenki….. MERT AZ EGÉSZ IRÁNNAK SZÓLT!!
    …Lám, már a gyakorlatoknál tartunk, jobb lesz, ha vigyáztok magatokra!……

    Így értelmet nyer az egész….

  19. > nem is olyan régen járt Magyarországon egy ugyanilyen típusú és feladatkörű gép. Hallott róla valaki? Nem? Vajon miért? Ja, hogy az svéd volt…

    Mivel hazánk Gripent vett, nem Lavi-t, így a svéd EW gép ellen nincs kifogásom, a zsidU2 ellen viszont van.

    Továbbá a svédekkel egy közös EU-ban vagyunk, ráadásul nemzetközileg elismerten semlegesek is, vagyis deklaráltan nem fognak soha támadó háborút viselni – ellentétben egy másik országgal, ahol még a kiscsajoknak is M16-ost kell hordaniuk.

    A svédek segítenek feltölteni a Gripen EW azonosító könyvtárát radarjel-anyaggal, ami nélkül a gép csak annyit érne, mint egy PC szoftverek nélkül.

    Végül megemlíteném, hogy a svéd gép látogatása alatt/miatt nem emelkedett a három másodperc alatt négyszer fejbelőtt budapesti autósok száma, ellentétben az üstökös párossal.

  20. Szíriában egyet csettintenek és a három állam bármelyikében olyan buszrobbantás lesz, hogy az ellenőr karszalagja az Akácfa utcáig repül…

    Ez szép elmélet, nem több… Az én kijelentésemnek viszont kézzelfogható és szemmel látható alátámasztása van.

  21. Én már napok óta vártam egy ilyen jellegű cikket,mert a tv-n kívül nagyon nem hallottam semmit erről,szal kösz a nép nevében.Inkább hiszek nektek mint a sajtónak….
    De azért mindjárt előveszek egy földrajz atlaszt és végig zongorázom az útvonal mentén milyen országok jöhettek szóba.Szerintem egyébként kémkedtek csak nem nálunk,mi csak adtunk nekik egy alibit.

  22. > Ez szép elmélet, nem több… Az én kijelentésemnek viszont kézzelfogható és szemmel látható alátámasztása van.

    Nem egészen fogod! Egyiptom, UAE, Szaúd ma már mind a jenkik láncos kutyája és a világ arab/muszlim népessége kutyába sem veszi emiatt az áruló politikusaikat. Gyakorlatilag ma arrafelé csak Szíria az, aki a középső ujját mutatja a NY-TV tengelynek.

    Emiatt még a vallási fanatikusok körében is tiszteletnek örvend, pedig világi katonai diktatúra. Szíriában van a Hezbollah, a Hamász és az Iszlám Dzsihád szervezet igazi vezetősége, akár már holnapra kiállítanak N+1 darab öngyilkos robbantót, vagy három gerilla-hadosztályt.

    Meglepő módon az USA sem tud direktben Szíriához nyúlni, mert 1991-ben Irán-barátságuk miatt nyíltan támogatták az Irak elleni amcsi támadást. Ez döntő volt a koalíció gyors sikere szempontjából, mert így a zsidók nem tudtak beszállni a lövöldözésbe és egy szép nagy régiós konfliktust összehozni, pedig voltak terveik.

  23. Nem egészen fogod! Egyiptom, UAE, Szaúd ma már mind a jenkik láncos kutyája és a világ arab/muszlim népessége kutyába sem veszi emiatt az áruló politikusaikat.

    Azért álljon már mega nászmenet. Szerintem matekra gyúrjál még egy picit. Szírában hányan élnek. Az említett arab országokban hányan élnek és máshol hányan?

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Muslim_majority_countries

    A muszlim országok egy része sem ápol túlságosan baráti kapcsolatot Szíriával…

    Gyakorlatilag ma arrafelé csak Szíria az, aki a középső ujját mutatja a NY-TV tengelynek.

    Biztos nagyon büszkék magukra, de az ország egy fostalicska más országokkal összetve. De igen, ő megmutatták! Jaj…

    Emiatt még a vallási fanatikusok körében is tiszteletnek örvend, pedig világi katonai diktatúra. Szíriában van a Hezbollah, a Hamász és az Iszlám Dzsihád szervezet igazi vezetősége, akár már holnapra kiállítanak N+1 darab öngyilkos robbantót, vagy három gerilla-hadosztályt.

    És ezzel mire mennek?

  24. > És ezzel mire mennek?

    Szerinted egy londoni metró elleni sorozat-bombatámadás pl. mekkora gazdasági károkat okozna? Amikor az amcsik és a franciák a zsidók oldalán megpróbáltak ujjat húzni Szíriával a libanoni polgárháború alatt, haza kellett kotródniuk, mert mind a három laktanyájukat felrobbantották teherautó-bombával, csak az Idegenlégiónak mintegy 250 halottja volt egyetlen robbantásban!

    Szíriának egyébként 300ezer fős állandó hadserege van – ha 1982 óta egy kicsit sikerült okosodniuk, akkor ez elég az elrettentéshez. Szóval nem létszámfüggő a dolog, mert akkor India és Kína lenne 1000 éve a világ ura.

  25. az elmúlt jópár évben folyamatosan próbáltak csettingetni, mégse volt egy metro robbantás se Londonban, se USben.

    gazdaságilag pedig magánaka robbantásnak kb semmi jelentősége nem volt. Még amikor az ikertoryok leomlottak is a gazdaság ment tovább.

    nagy öröm ez a tacsk0, helgyaljai, onedin hármas. :DDD

  26. Fade!

    Azért bírod te is kóstolgatni az embereket!

    Nem arról beszélt a triumvirátus ,hogy összeomlott a gazdaság ,de gondolom ezt te is látod.

    Ez az egész arról szól hogy ha valaki nálunk az én vagy a te házadnál kukkol ,hallgatózik és odamész hozzá :
    – Te öreg mit csinálsz itt!
    Ö pedig visszaszól:
    -Közöd agyagedény! Nekem vannak erős barátaim .
    Akkor nem hinném ,hogy még te kérsz bocsánatot!

  27. Egy izraeli torténész: „Izrael abban a helyzetben találhatja magát, hogy el kelljen söpörnie Európát”

    Al-Quds (Gerusalem) – az izraeli katonai történész Martin Karfeld kijelentette, hogy Izrael kényszerítve érezheti magát az egész európai kontinens megsemmisítésére; fölhasználva minden katonai lehetőséget, beleértve a nukleáris fegyvereket is azon esetben, ha úgy véli, hogy végveszélyben van. Még azt is hozzá tette, hogy Izrael Európát egy makacs ellenfélnek tartja.

  28. Nagyon tetszik a cikk. Ez eddig a legszínvonalasabb írás amit a történetről olvastam!
    Az NKH nál a felelősöket hazaárulás bűntettével vagy A Nemzet veszélyeztetése címszóval kellene bíróság elé állítani és NYÍLT tárgyaláson feltárni a bűnösségüket. És utána elítélni őket. Ha jól tudom akkor a hazaárulásért még mindig halálbüntetés jár!

  29. Minden esetre Magyarország valamiért ezek szerint népszerű az ilyen gépek előtt. Most sajnálom hogy nem jegyeztem meg annak a haditechnika újság számát amin Ferihegyen a reptéren egy amerikai elektronikus felderítőgép parkolt, valami hagyományos légcsavaros sportgépre hasonlító gép, még a rendszerváltás körüli időkből. Na vajon ők mit kerestek itt. Egyébként az ilyen felderítések amortizálják el a légvédelem fejlesztéseit.

  30. Ott volt egy szmájli a végén de mindegy.

    Amit írtál lehetne neki alapja de semmi ilyen nem történ mert ha annyira „kém gépek” kelletek volna akkor ide jön egy NATO AWACS vagy a SAAB Erye a svédektől és belövi a dolgokat amit te fejtegettél.

    A Szír történet lesz az igaz és nem azért mert össze esküvés párti vagyok hanem mert vagy 500 helyen célozgattak rá hogy azért voltak itt a gépek.
    Ha annyira a Touch and GO akarták gyakorolni akkor mért nem mentek az olaszok fölé vagy Líbia fölé ott is gyakorolhattak volna mert az is olyan távolságra van mint Pest-Tel-Aviv meg Tel-Aviv-Iráni atom létesítmény mint ahogy az Index is írt?!.

  31. Érdekes cikk volt. Jó, hogy nem ment bele (ellentétben a hozzászólásokkal) abba, hogy kinek mi a magánvéleménye a gépeket küldő országról. Engem is kimondottan a technikai részéből érdekelne valami. Itt írta valaki:

    „Amivel fókuszált nyalábban digitálisan modulált támadó kódot lehet belőni számítógépes és folyamatirányító hálózatokba, távoli lefagyasztás és/vagy feltörés céljából? Amivel távolról le lehetne kapcsolni pl. a metró áramellátását, vagy elhasaltatni a BIX-et. Ilyen technológiájú gépek mikiegereztették a szír légvédelmet, amikor azt a valamilyen reaktort (?) lebombázták a zsidók tavalyelőtt.”

    Ez valami vicc? Ok. Tegyük fel ülök a sz.gépem előtt. Rajta egy linux. Tőlem 50 km-re X méter magasan közelít a repülö. Tovább? Belővi a fókuszált nyalábban digitálisan modulált támadó kódot a merevlemezemre és ott hozzáfűzi (mint egy computer féreg) magát a kódhoz? Ilyenre képes lenne egy repülő?

  32. Agressor: Sztem ha vkit meg akarnak ölni MOon ahoz nem kell kémrepülőgép. Az ominozus eset is vicc eccerü: kifigyeték merre megy. Megállt. Lelötték. Aki nemgolyóáló kocsival rohangál az ez ellen kb semmit se tehet, 10mről bárki pontosan céloz.

    Jemufib: Az ilyen szintű hozzáértés itt mindennapos. Tán ~3hónapja volt szó az EMPről ahol a Faraday kalickával gyanusan újat mondtam… vagy a kedvencem az USA lakosságának fele nem tud angolul…. vagy a néger szar pilóta.

  33. Miért is vagyunk oda annyira: Lám, a The Times cikke:
    ..Nem csupán Magyarországnak gyűlik meg a baja területére engedély nélkül belépő repülőkkel – a brit Királyi Légierő (RAF) két orosz bombázót volt kénytelen kikísérni a szigetország légteréből – tudósít a Times.

    A Royal Air Force vadászgépei Stornoway felett, a Külső-Hebridák közelében érték utol a nukleáris fegyverek bevetésére is képes Blackjack típusú orosz gépeket. A két brit Tornado F3 gépet a RAF Fife-i bázisán riasztották március tizedikének hajnalán, innen felszállva követték a szuperszonikus orosz bombázókat, melyek a Clyde-torkolat felé haladtak. Hamarosan azonban az Antrim-part felé fordultak, és négy órányi repülés után elhagyták a brit légteret. Az orosz gépeket fogadó 111-es légiszázad vezetője, Mark Gorringe szerint az eset korántsem egyedi: 2009 januárja óta a RAF egységei mintegy 20 hasonló akcióban vettek részt. „Minden pilótánk, navigátorunk, és az egész kisegítő személyzet keményen dolgozik, hogy a RAF Lechaurs támaszpont napi 24 órában védhesse az országot az azonosítatlan repülőktől” – mondta Gorringe.

    Védelmi szakértők szerint többféle indíték is állhat az orosz berepülés mögött. „Talán a Clyde torkolatában állomásozó tengeralattjárókat figyelik, vagy skót partoknál zajló katonai gyakorlatot – de az is lehet, hogy egyszerű erőfitogtatás az egész, hogy lássuk, még mindig jelen vannak az égen” – nyilatkozta egy szakértő a Times-nak.

    Az orosz gépek nem léptek kapcsolatba a brit légi-irányítással – ezért különösen fontos, hogy a gyors reagálású légi egységek azonosítsák a légtérbe belépő gépeket, hiszen azok akár támadó céllal is érkezhetnek.

  34. A cikk elsőrangú, lehet ócsárolni, de legalább köze van a valósághoz.
    Az esetről annyit, hogy a politika megint örülhet magának, az egyik párt hazaárulózhatott egyet, a másik azt szajkózhatta, hogy „monnyonle”, a sajtó meg ködösített, szóval mindenki azt csinálta, amihez ért…A nép meg két napig nem azzal foglalkozott, hogy Bódi Gusztinak azért lett vizes a cipője,mert pocsolyába lépett.
    Littlejohn kommentjéhez: azért a brit légtér körüli orosz sündörgés kissé más jellegű,nem tegnap kezdődött, meg hát Mo.-t ne emlegessük egy szinten Angliával. Meg hát az izraeli gépeknek VOLT ENGEDÉLYÜK.Szóval ha a Times ezt ebben a formában közölte, akkor azért csúsztatott egy kicsit.
    Amúgy meg néhány hozzászóló írt olyan marhaságokat, hogy ihajcsuhaj…

  35. Kedves Ikarosz……
    Tulajdonképp igazad van…..A britek tényleg mások. Utolsó mondatodhoz: Persze, hogy írnak hülyeségeket, hiszen amatőrök vagyunk, vagy nem? Bár…. Tacsko lehet valami nbh ügynöktől (akkor nagyon okos) egészen a skála legaljáig (akkor nagyon sötét). Ki tudja, melyik kommentelő nickje mögött ki van és mi a szándéka? :-)

  36. > Ez valami vicc? Ok. Tegyük fel ülök a sz.gépem előtt. Rajta egy linux. Tőlem 50 km-re X méter magasan közelít a repülö. Tovább? Belővi a fókuszált nyalábban digitálisan modulált támadó kódot a merevlemezemre és ott hozzáfűzi (mint egy computer féreg) magát a kódhoz? Ilyenre képes lenne egy repülő?

    Van mondjuk egy Wifi router a hálózatodban, arra ráküldi, annak a mini-linuxát megtöri és onnan mehet tovább a gépedre, vagy a hálózati forgalmat titokban átirányítja magán keresztül és így lehallgat.

    A nagyobb vállalati hálózatokban földrajzi, terep okokból általában akad néhány vezeték nélküli, pl. mikrohullámú átvitelű szakasz, amibe bele lehet piszkálni, vagy zavarni.

    Nem véletlenül népszerűek a zavarvédett és nehezen lehallgatható üvegszál hálózatok, Irak pl. olyat épített kínai segítséggel a légvédelmének rádió helyett, de nem készültek el vele a 2003-as impi invázióig.

  37. A zsidók tényleg Európa földig rombolásán gondolkodnak. Az ismert „történész” neve Martin van Creveld, csak rosszul írták át latinról arabra és vissza palik a cikkben. A cikk szövege az izraeli Radio7-esen leadott interjú leírt hanganyagán alapul, lásd itt:

    http://www.politicaltheatrics.net/2010/03/israeli-historian-israel-could-find-itself-forced-to%20-wipe-out-europe/

    …“We have hundreds of nuclear warheads and missiles that can reach different targets in the heart of the European continent, including beyond the borders of Rome, the Italian capital,” Creveld said, adding that most of the European capitals would become preferred targets for the Israeli air force.

    The Israeli historian reiterated Israel’s ability to destroy the whole world whenever it felt its existence would be doomed to extinction…

    (Hű vazze. Ez az egész világ elpusztítása dolog egy kicsit erős, a bolygó az kb. 50 ezer megatonnát igényelne, de az is csak kobalttal együtt elég. Egyébként állítólag 220 nukleáris fegyverük van a dekliseknek, a dimonai atomkohó napi 24 órában ontja a plutóniumot 1959 óta.)

    Ettől függetlenül szerintem a britek és a franciák együtt mindenképpen erősebbek – ámbár a briteket ténylegesen a Rotschild család irányítja 1911 óta, amikor megvették a háborús felkészülés összes hadikötvényét és ezzel gyakorlatilag az államkincstárat.

    A globális R. család teljes vagyona 1000 milliárd USD felett van, hozzájuk képest a Bill Gates és az olajsejk koldus!

  38. Ja és a történész, aki az interjút adta az Arutz7-esen az a „US Naval War College” vendégprofesszora is egyben – szóval lehet, hogy Amerika sem annyira bánná Európa kiirtását?

    Asszem Németország elgondolkozhatna a jelenlegi politikáján és gyárthatna párszáz atomfegyvert. A britek pedig bújjanak ki az USA segglyukából, mert az európai gombafelhő őket is eléri.

  39. Látom a sötétség elő tőrt a fejekből.

    Az igazságot mint mindig most sem fogjuk megismerni. Lesz egy vizsgálat aminek az anyagát titkosítják 100 évre. a felelősöket áthelyezik másik hivatalhoz és kapnak egy ejnye-bejnyét és az ügy le lesz zárva. Itt a vége fuss el véle.

  40. A professzor az ősi ortodox viselkedés (akkor ez volt a jellemző mindenhol a világban) szerinti doktrinát mondta el. Akkoriban ugyanis ha egy hadseregnek meg volt az ereje, hogy legyőzze szomszédját, akkor nem tétovázott; egyszerűen elmosta a szomszédot.

  41. > A zsidók tényleg Európa földig rombolásán gondolkodnak. És mivel? Hogyan?

    Mondom kb. 220 atomfej. Ezen kívül van nekik kamionos IRBM rakétájuk pár tucat, amit hegyoldalba vágott garázs-fedezékek között mozgatnak, ez nyugat-Indiáig is elrepül, illetve hasonló távolságra mifelénk.

    Ami atomnak nem jut ballisztikus rakéta, azt a németektől kapott csodatengóikra telepített amcsi eredetű robotrepülőgépek juttatják célba – a tengó majdnem bárhová elmegy a világon és onnan a cirkálórakéta onnan még kb. 900km-ig.

    Ami még oda se fér a zsidóknak, azt az F-15I és F-16I gépeikre rakhatják – ezekből annyi van nekik, hogy a százlábú se bírja megszámolni. Légi utántöltéssel akár a briteket is elérhetik, vannak saját tankereik és valszeg pár lerobbantabb banán-államban ideiglenes repteret is tudnának maguknak biztosítani 24 órán belül, mert a moszat sokfelé nő.

    Végül ne feledkezzünk meg a Sayeet Matkal 13-as egység rettegett búvár-kommandósairól, akiket tengóról gumicsónakba rakva bárhol végre tudnak hajtani mini romboló atomtöltettel diverzáns támadásokat és ráfogják a bin-Nyuszira. (Ezek ha megsértődnek a botrányos menórás címlapon, ürgebőr nélkül is bele tudják tenni a Gellért-hegyet a Dunába!)

  42. Tacsko, te tényleg nagyon Buta BUNKO kutya vagy !!!!!
    Pontosan ilyeneket keresnek Szíriában és Iránban,… ott adnak rád egy mellényt, és mehetsz 1000 ártatlan civil embert, és gyereket felrobbantani, és azoknak a lányoknak akik tanúlnak iskolákban, még útközben egy kis savat is önthetsz az arcukba !!!!

    Az ilyen állat mint te vagy nem is való csak abba a világba !!!!!

  43. A pali-zsidó konfliktusban jóval 10:1 felett van a halálozási arány(talanság), szóval inkább ne erőltessétek ezt a tenoristázós témát!

    Az egyik félnek van tankja, páncél-buldózere, vadászbombázója, GPS-bombája rogyásig, a másiknak félnek meg ünnep, ha egy RPG7-est be tud szerezni – így marad a kályhacsőből hajlított saját rakéta és a magán cipelt robbanószer.

    Akkor miért Irán és Szíria a rosszfiú, amikor a gyengébb oldalára áll?

  44. Tacsk0!

    Aha persze. A WIFI router meg csak úgy engedi, hogy felmásszon a gépre minden szar. Ilyeneket hol olvasol? Nyomnál egy linket nekünk ahol ezekről a „hadviselésekről” írnak? Én még csak Hollywood-i filmekben láttam ilyesmihez foghatót.

  45. Nem rossz cikk, csak arra nem tér ki, hogy a hadsereg főparancsnoka a bazsarózsáktól kapott-e értesítést, amikor jöttek a gépek.
    Mert a Zengőről és a Tubesről a bazsarózsák nyílván jól észlelték és a főparancsnok meg is bízik bennük, jobban, mint a radarban……

  46. Sziasztok! Ha kell valakinek, nevet , cimet , képet küldök bármikor! Vannak röntgenképeim is , amin a gerincem is látszik. (francia korházban készüétek)
    Pár varrat kiséretében, amit 7-8 iszlám „harcosnak” köszönhetek.
    Nem meglepő módon, nem egy létrát döntöttek rám egy épitkezésen!
    A „ki hova tartozik” dologhoz annyit fűznék, hozzá, hogy elég szomorú, hogy ez „itt derül ki”! Nem csak meggyőződésből, hanem keserű tapasztalatból , könnyedén fel tudok állitani egy rangsort azok közt a népek közt akit szeretek, akit elismerek, és azt is tudom, hogy kitől mit irigylek! Zsidóktól, araboktól , cigányoktól az ÖSSZETARTÁST!SEMMI MÁST!!!! És ami ezzel jár, hogy ők mind tudják, hogy kihez tartoznak!!!
    Ez tartja őket életben! Ettől sikeresek! Ezenkivül csak, csak , csak negativ és annál még negetivabb tapasztalatom van velük! És most nagyon finoman fogalmaztam! (talán a feketéktől nem irigylek semmit) Ha eltöltesz egy évet Londonban, és sűrűn találod magad az éjszakában,
    (munka közben) hamar be tudod sorolni a kasztokat!
    Talán az indiaiak kivételével. Ők olyan semlegesek. Dolgoznak, és nem ártanak senkinek.
    Aztán ha egy év után elkeveredsz Németországba, valószinűleg sokkot kapsz! És rádöbbensz , hogy nem is volt olyan hülye az a bajuszos!
    A világban farkastörvények uralkodnak! De Európa erre most kezd újra rádöbbenni,hogy elkezdett szinesedni! Remélem nem túl későn!
    Ha olyan , nyugodt világban akarunk élni, mint 10-20 éve, akkor nagyon radikális változások kellenek! Igen! Akkor nyugodtan élt az átlag polgár! Lehet , hogy félni kellett az oroszoktól, de ki lehett menni este megnézni az Eiffel tornyot!!! Ma sétálj el arra 11 után egy tömött táskával a kezedben!!!! De tudod mit! INKÁBB NE!!!!
    Globálisan az országok közt, ugyanez történik. Csak nagyban!
    Szerintem. A cikket amúgy én már nem ajnározom! Egyszerűen szégyen, hogy milyen későn kelt! Ugyanezekkel az infókkal, aznap megjelenhetett volna! A szerkesztőknek még annyit: Ha nyilvános médiaként működtök, akkor ne szabjátok meg, hogy kiket „szeretünk” és kiket ne…. Csináljatok egy zárt oldalt, és ott nyugodtan válogathattok tagokat!!!!

    Egyébként most, ebben a pillanatban is egy feltört wifi hálózatról netezek, Angliában!

    Üdv mindenkinek!

  47. Nem rossz cikk. Viszont a zsidókból már elég szerintem. Mi jót tettek velünk? Mit köszönhetünk Izraelnek az utóbbi 50-60 évben? Mi értelme lenne jóban lenni egy külpolitikai filozófiájában homlokegyenest eltérő országgal? (3 millió magyar él anyaországon kívül, emiatt elviekben a palesztinokkal van sorsközösségünk, mintsem a zsidókkal)

    Szégyen, hogy ezt a mai Magyarországon engedik. Szégyen, hogy egy ilyen szorongatott nemzet nem vágja össze a fogát és áll ki akár mindenkivel szemben a saját érdekei mellett. Szégyen, hogy beengedjük egy olyan ország gépeit, amely a palesztin kisebbség megszüntetését az erdélyi magyarság eltűnésével hozza párhuzamba. Szégyen, hogy ,,Európa szíve” már rég nem vért hanem valami lagymatag fost pumpál a nemzet testébe.

  48. Szerintem Izrael jobban tette volna, ha a saját háza táján gyakorlatozik. Ha viszont hozzánk küldték a kémrepülőgépeiket és még 3 másik szövetségesünkhöz, akkor egyértelmű, hogy akartak itt tőlünk valamit. Nekünk viszont kötelességünk, hogy kiálljunk a céljaink és érdekeink mellett. Magyarországnak válaszokat KELL követelnie Izraeltől. Nekik pedig tiszta és érthető választ kell adniuk. Nekünk jogunk van tudni, hogy mit keresett 2 kémrepülő a légterünkben.

    Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akit az a gondolat fogott el, hogy ha idáig eljutottunk, akkor mi jöhet még ezután. Őszintén remélem, hogy ez volt az utolsó eset, hogy ilyen történt. Senki nem úszhatja meg magyarázat nélkül, ha a mi földünkre teszi a lábát.

    Üzenem az összes orosznak és tyínainak, hogy ha ők is be mernek küldeni akár egy gépet is akár a mi, akár egy szövetségesünk légterébe, akkor azok már NEM fognak tudni visszarepülni. Maximum a roncsaikat talán visszaküldjük nekik postán.
    Ha pedig ezt sem sikerül megoldani, akkor hosszútávon minden Magyar háztartásban lesz a mosógép és a kenyérpirító mellett Patriot légvédelmi rakéta és Phalanx gépágyú :D

  49. > AGRESSOR írta: Lett volna egy 9K38 Iglám nem kellet volna haza repülni a kém köcsögnek

    Ha le tudod lőni kályhacsővel a zsidU2-est, akkor te leszel Magyarország Hőse, kardokkal, gyémántokkal és tölgyfalombbal…

    Azon az Üstökös gépen van jópár az alábbi csodák közül:
    infra és radarcsali szóró
    infra elleni cézium villanólámpa
    pirófor folyadékszóró, infra ellen
    lézer-besugárzás érzékelő
    lézerfej infra és lézer szenzor zavarására, esetleg kiégetésére
    rádiós besugárzásjelző
    radarzavaró adó
    „protego” kóddal felszerelt spéci IFF, radaros rakéták eltérítésére
    raktérben mini Frigyláda, kabbalista védő-varázsigével

    Talán csak huzalos, optikai szálas rakétával, csöves tűzfegyverrel vagy taránnal lehetbe hatékonyan megtámadni – esetleg rázod rá az öklödet, átkot szórva. Jelenleg sajnos a magyarság a legutóbbi módszernél tart, köszönhetően hazaáruló politikusaink tevékenységének.

  50. Miután kiderült, hogy már 1-2igla/strela szart se ér újabban 5-6 Igla+strelaval próbálkoznak Afganisztánban, nem „kém köcsög” ellen hanem sima chinokok ellen.
    Az eredmény elég sovány jellemzően strelak/iglak szépen lepotyognak, chinok meg repül tovább.

    jól emékszem a havi aranysas is beszámol egy ilyen esetröl.

  51. Azért a Ferihegyi kerítés mellé beállva lazán le lehetett volna azzal is szedni a kb. 100-150 méter magasan lévő, max 350-nel ereszkedő/emelkedő gépet, ilyen kis távolságból mire elkezdi szórni az infracsapdát, már a földön is van a gép.

    Lelőni nem kellett volna őket, csak kulturáltan vadászkísérettel kivezetni őket az általunk felügyelt légtérből.

    A kommentek közül eddig a gumicsónakos atomtámadás a kedvencem:)

  52. Az eredmény elég sovány jellemzően strelak/iglak szépen lepotyognak, chinok meg repül tovább.

    Ez elárul valami ezen rendszerek zavarvédelmi képességeiről. A Sztrela-2-től senki nem vár csodát, de azért az újabbakat is a jelek szerint elég rendesen hazavágja a tömegesen infracsapda.

  53. Magyarország visszavág: Gripenekből, TIE vadászokból és X-szárnyúakból álló vegyes kötelék ijesztett rá a cionista entitásra. A kékcsillagos gépek felszálltak az elfogásukra, de gyorsan visszafordultak, amikor megjelent a színen az SMS Csaba Királyfi csillagromboló, fedélzetén a rettegett Darth Szekeres lovaggal.

    Az Index egy kicsit cenzúrázva hozza a hírt:
    http://index.hu/kulfold/2010/03/30/idegen_repulok_kozelitettek_meg_izraelt/