|

Gyorsulnak a B-2-esek

No nem repülési sebességben, hanem az adatátviteli képességeik terén: a Northtop Grumman megkezdte azon rendszerek telepítését, melyek lehetővé teszik majd, hogy a B-2 Spirit nehézbombázók a jelenlegi műholdas kapcsolatuk sebességénél mintegy százszor gyorsabban forgalmazhassák a harctéri információkat.

A B-2 flotta kommunikációs képességeit szteroidos kezelésre küldő extrém-magas frekvenciás (Extremely High Frequency, EHF, [30 – 300 GHz]) műholdas kommunikációs program keretén belül a jövőben 3 lépcsőben újítják majd meg a lopakodó bombázók ilyetén képességeit.

B-2 Spirit

B-2 Spirit – az USAF legveszedelmesebb nagyvasa ,

Az első fázist képző EHF Increment 1 keretén belül új, a Lockheed Martin által szállított adatfeldolgozó rendszert kap a gép, mely mintegy tucatnyi korábbi számítógépes rendszer feladatát veszi majd át. Az átalakítás ezen szakaszát új adattároló rendszer és a gépen belüli nagy sebességű adatátvitelt lehetővé tevő, optikai kábeles hálózat kialakítása teszi teljessé. A rendszer tesztelése az idei évre van ütemezve a Northrop szerint.

„Az EHF Increment 1 hardverelemek telepítése egyben azt is jelenti, hogy majdnem készen vagyunk a szoftverfejlesztés, integrálás és tesztelés lényeges folyamatával.” – nyilatkozta a Northrop Grumman részéről a B-2 program managere Dave Mazur.

A folyamat következő lépcsőjét jelentő Increment 2 részeként a biztonságos műholdas adatforgalmazást lehetővé tevő új kommunikációs terminálok és antennák jelennek meg majd a nehézbombázón. A folyamat harmadik, záró részeként pedig sor kerül a gépeknek a védelmi minisztérium globális információs hálózatába történő integrálására.

B-2 stílusú chopper

Nem, a bázison nem ez a chopper jelenti az új adatkommunikációs rendszert a torony és a gép között… Ellenben a B-2 nagyvasba belezúgott, motorozó pilótáknak, műszakiaknak kiváló közelekdési lehetőséget jelentene :) ,