|

Megérkeztek Indiába az Eurofighterek

A mai nappal, azaz 2010. február 22-vel kezdetét veszi az MMRCA tender kapcsán nyüstölendő típusok közül az európai büszkeség, az Eurofighter Typhoon tesztelése Indiában, melyhez a géppárt a Luftwaffe biztosítja. Az igen alapos kiképzésen Németországban átesett indiai tesztpilóták áprilisig nyúzzák majd a gépeket.

A technikai, illetve a párás, nedves körülmények között zajló teszteket a Bangalore-ban végzik, ott, ahova a gépek nemrég megérkeztek. A tesztek későbbi szakaszában kerül sor Rádzsasztán (Jaisalmer) és a Ladakh (Leh) régiók sivatagi, illetve magasan fekvő, hegyvidéki környezetében végrehajtandó tesztekre. Az indiai körülmények közt végrehajtott tesztek után a típust vizsgáló csapat Németországba utazik, ahol a típus fegyver- és érzékelőrendszerei kerülnek górcső alá.

A 10,5 milliárd Dollár összdíjazású, egyelőre 126 gépre szóló MMRCA tenderre benevezett 6 versenyző közül 4-5, nem konkretizált ajánlatot szellőztettek meg fej-fej mellett haladónak januárban az indiaiak, konkrétan az Eurofighter Typhoon-t megnevezve éllovasként.

Eurofighter AeroIndia 2009

Az EADS reményei szerint az Eurofighterek tömegesen gurítanak majd le indiai kerozint a torkukon – ahogy tette ez a német Typhoon a 2009-es AeroIndia alatt. ,

3 hozzászólás “Megérkeztek Indiába az Eurofighterek”

  1. > a típust vizsgáló csapat Németországba utazik

    Mondjuk nem tudom a NY-TV-Moszkva tengelynek mennyire tetszik az ötlet, hogy árja égre árja repülőgépet? Elég sok pénzről szól az indiai piac ahhoz, hogy akár ilyen aspektusból is belekössenek!

    A peren kívüli egyezség nyomán a britek bentebb vagy kintebb vannak az EFA programból?