|

Dél-koreai ajándék

Igen értékes ajándék érkezett Peruba tegnap, ugyanis Dél-Korea harci repülőgépeket ajándékozott a dél-amerikai országnak, támogatva ezzel a drogbárók elleni harcokat.

A nyolc gép azon 20 darab A-37 Dragonfly közül való, melyeket még 1976-tól rendszeresített a Dél-koreai Légierő (ROKAF), de koruk miatt 2007-ben már megváltak tőlük, helyettük a saját fejlesztésű A-50 Golden Eagle érkezik.

A kivont gépek azonban még rendelkeznek üzemidő-tartalékkal, így ezt kár lenne a szemétbe dobni. A két ország között a ’60-as évek óta épül a diplomáciai kapcsolat, melyet minél jobban próbálnak kiterjeszteni a felek. Ennek egyik jele a most ingyen átadott 8 harci repülőgép.

Azonban mégsem teljesen “önzetlen szeretetből” kerültek a gépek Peruba. Az átadási ceremónián részt vett Rafael Rey perui és Kim Ju-won koreai védelmi miniszter, utóbbi elmondta, hogy reméli, Peru ezentúl Dél-Koreából szerzi be a hadsereg modernizációjához szükséges eszközöket.

A dél-amerikai országban nem ismeretlen az amerikai típus, melyből korábban 53 darabot rendszeresítettek, ám mára csak 10 modernizált példány maradt belőlük szolgálatban.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1OuwbAYiGrU

8 hozzászólás “Dél-koreai ajándék”

 1. Ránézésre hasonló rezsije lenne , mint az ALCÁ-nak. Mondjuk a napalm-tank az “jól” hangzik. Ingyen nem rossz vétel a peruiaknak. Én elméletileg Szu-25Tre voksolnék, viszontazt meg ütik a tankvadász helik , és amúgyis a lista végén áll. Tkp. lehetne a legelején is de ez koncepció kérdése, választások után “kiváncsi” leszek új tervekről milyen irányra lehet majd következtetni – már nincs messze

 2. Onedin kapitány

  Ebben a gazdasági és közbiztonsági helyzetben szerintem a honvédség második lépcsős ügy. Új eszközök beszerzése helyett eleinte a pálya vonzóbbá tételére, a személyi állomány létszámának növelésére, a már meglévő eszközök tisztességes üzemeltetésére, felújítására-modernizálására koncentrálnak majd. Utána jöhet a használt (és korszerűsített?) példányok beszerzése a már rendszerben lévő, ismert eszközökből (pl. önjáró lövegek, MiG-29, Gripen, Mi-24, Mi-17, és talán az L-159),majd néhány év múlva a teljesen új eszközök (pl. Mi-28)beszerzése.

  Jó esetben valahogy így történik majd- szerintem.

 3. > molnibalage ezt írta: És minek a Magyar Légierőnek COIN gép?

  Bizonyos megyékben, pl. Borsodban már elterjedt a lakosság körében az a nézet, hogy “csak lángszóróval győzhetünk”. Van olyan szélsőséges politikai párt Magyarországon, aki kamuból meg akarja lovagolni ezt a témát a nagyobb szavazat reményében – ezért kommentálják a híveik tetszéssel a napalm-tartályos “COIN” (értsd counter-indiaiak) gépeket ezen a fórumon is.

  Megmondta tegnap a Viktor, hogy nem szabad a szélsőségeseket támogatni, mert az erőszak nem old meg semmit – legfeljebb ürügyet teremt a sok éve várt választások elhalasztására, törlésére! Ha polgárháború lesz, se hadseregünk, se légierőnk nem marad a végére!

 4. a beszerzését nem én emlegettem fel, viszont a napalm-tankot igen. Szimplán azért mert olcsó “kifogyhatatlan” fegyvernem a gyalogságiak ellen. Vietnamba is ezzel takarítottak. Szimplán Coin gép beszerzése EURÓPÁBAN hogyismondjam sztem is “gyanús” de végsősoron nem az eszközön múlik az alkalmazás

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.