|

Bővül az Emirátusok haditengerészete

Idén is folytatódik a Fincantieri sikersorozata, ugyanis a rendkívül sikeresnek mondható 2009-es év után most újabb megrendelést zsebelt be.

Az Egyesült Arab Emirátusok lopakodó kialakítású járőrhajókat vásárol az olasz vállalattól. A Falaj 2-osztályú hajókból egyelőre kettőt rendeltek, de ugyanennyire van opciójuk. Az egységek Olaszországban épülnek majd meg, átadásuk 2012-ben várható. Ha érvényesítik az opciót, akkor a harmadik és negyedik példány már az Emirátusok egyik hajógyárában készül el.

Az 55 méter hosszú és 8,6 méter széles hajók maximális sebessége 20 csomó (37 km/h) lesz, személyzetük pedig 28 főből áll majd. Tervezésüknél a legfejlettebb lopakodó-technológiákat használták fel, így észlelésük nehezebb lesz az átlagos hajókénál.

A hajóosztály egységei rendkívül rugalmasak és sokoldalúak lesznek. Fő alkalmazási területük a járőrözés és felderítés lesz, de szükség esetén harcba is bocsátkozhatnak. Rendelkeznek légvédelmi fegyverzettel, valamint képesek felvenni a harcot más hajókkal is, sőt még szárazföldi célokat is képesek lesznek támadni. Fejlett fedélzeti rendszereiknek köszönhetően képesek lesznek együttműködni más nemzetek hajóival is, így nemzetközi akciókban is részt vehetnek majd.

2 hozzászólás “Bővül az Emirátusok haditengerészete”

  1. Hajóépítésbe minden egyes + méter hatványozottan képes növelni a költségeket. Gondolom dupla áron az olaszok szíves-örömest csinálnának akár gyorsabbat is. Ahogy nézem a leírást szépen meg lesz terhelve így is ez a „kicsi” teknő