|

Itt az első kanadai Super Hercules!

Kigurult a Lockheed Martin mariettai üzemének festőhangárjából a juharleveles légierő első C-130J Super Herculese és hamarosan megkezdődhet a gép berepülése.

Kanada újgenerációs Herculessel modernizálja szállítóflottáját. A 2008 januárjában megkötött szerződés értelmében 1.4 milliárd dollárért 17 darab kerül a nagyobb törzsű C-130J-30 Super Herculesből az észak-amerikai országba. Az új gépek a kiöregedő C-130E/H Herculesek leváltására érkeznek. Emellett további 5 KC-130H légi-utántöltő konfigurációjú szállítógép is üzemel az alkotmányos monarchia haderejében, de ezek továbbra is szolgálatban maradnak.

Lockheed Martin C-130J Huper Hercules Canadian paint

Az újgenerációs Herculesek magasabb megbízhatósági mutatóval, messzebbre és gyorsabban repülhetnek, mint elődeik, továbbá nehezebb terhek szállítására is képesek. Az első kanadai gép még idén szolgálatba állhat, az utolsó leszállítását 2012-re ígéri a Lockheed Martin.
A C-130J-k mellett 4 C-17 Globemaster III stratégiai teherszállítót is rendszerbe állított a kanadai haderő 870 millió dolláros költségen. A gépek jelenleg a Haitin történt természeti katasztrófa áldozatain segítenek.

4 hozzászólás “Itt az első kanadai Super Hercules!”