|

Ingyen mini-airshow-t kapott a Hawaiian Airlines 231 utasa

Nem várt meglepetéssel fűszerezett útja volt annak a 231, pontosabban 229 utasnak, akik a Hawaiian Airlines Portland – Kahului között közlekedő, 39-es járatának január 6-ai útjára foglaltak jegyet. Az egy dolog, hogy az egyik utas miatt a cirka 6 órás út 11 órára növekedett, de még gárdista Sasok is megjelentek.

Bár a Boeing B767-300ER típusú gép az Oregon állambeli Portland nemzetközi repülőtérről még menetrend szerint, helyi idő szerint 10:15 vette az irányt az USA 50. tagállama felé, megérkezése már finoman szólva sem a menetrendben foglaltak szerint történt. Ez annak tudható be, hogy a gép menetközben visszafordult Portlandbe. Ennek természetesen nem az volt az oka, hogy ott felejtettek valakit, hanem a fedélzeten lévők egyikével adódott probléma.

A légitársaság egyik, a cég logóját viselő B767-300-ese 2009 szeptemberében a Seattle-Tacoma nemzetiközi repülőtéren. A hírben szereplő gép egyébként nem ezzel a festéssel repül.

A légitársaság egyik, a cég logóját viselő B767-300-ese 2009 szeptemberében a Seattle-Tacoma nemzetiközi repülőtéren. A hírben szereplő gép egyébként nem ezzel a festéssel repül. ,

A szóban forgó, 56 éves oregoni férfi ugyanis állítólagosan fenyegető megjegyzéseket tett és nem volt hajlandó eltenni kézipoggyászát. Az esettel kapcsolatosan a Hawaiian Airlines szóvívője elmondta, hogy a gépek sokféle indokkal visszafordulhatnak, melyek között szerepel a személyzettel való konfliktus is. A gép kapitánya mindenesetre úgy döntött, hogy az utat megszakítva, a portlandi betonon fog talajt fogni a gép. Az utasok számára mindezt hajtóműproblémával indokolták.

Feltételezzük, hogy ezt azonban hamarosan megkérdőjelezhették azok, akik az ablakon kikandikálva konstatálhatták, hogy társaságukba szegődött az Oregoni Nemzeti Gárda két F-15-ös vadászgépe. Akiknek fészke egyébként pont a Portland Nemzetközi repülőtéren van kialakítva. A géppár, mely a csendes-óceáni partvidék légterének őrzéspért felelős 142. Vadászezredből (Oregoni Nemzeti Gárda) érkezett Portlandig kísérte a Boeinget, mely mintegy 3 órával az indulása után, helyi idő szerint 13:15-kor fogott betont.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2HNmUDPZY9I

Az Oregoni Légi Nemzeti Gárda 4 F-15-öse siet valahova

A férfit – akit egyébként a repülés alatt nem korlátoztak – a kíséretében lévő nővel együtt levezették a gépről és átadták az FBI-nak. Akik egyébként kihallgatása után nem kezdeményeztek sem eljárást, sem pedig letartóztatást. Az esettel kapcsolatban a portlandi repülőtér szóvivője úgy nyilatkozott, hogy ez egy nagyon jó példája annak, hogy manapság minden lehetséges veszélyforrást rendkívül komolyan kezelnek.

A gép egyébként az újratankolást követően nem sokkal délután 3 óra után vette aznap immáron másodszor Hawaii felé az irányt, ahova néhány órával később, érthető módon kissé nyúzott utasokat tett le.