|

Ingyen mini-airshow-t kapott a Hawaiian Airlines 231 utasa

Nem várt meglepetéssel fűszerezett útja volt annak a 231, pontosabban 229 utasnak, akik a Hawaiian Airlines Portland – Kahului között közlekedő, 39-es járatának január 6-ai útjára foglaltak jegyet. Az egy dolog, hogy az egyik utas miatt a cirka 6 órás út 11 órára növekedett, de még gárdista Sasok is megjelentek.

Bár a Boeing B767-300ER típusú gép az Oregon állambeli Portland nemzetközi repülőtérről még menetrend szerint, helyi idő szerint 10:15 vette az irányt az USA 50. tagállama felé, megérkezése már finoman szólva sem a menetrendben foglaltak szerint történt. Ez annak tudható be, hogy a gép menetközben visszafordult Portlandbe. Ennek természetesen nem az volt az oka, hogy ott felejtettek valakit, hanem a fedélzeten lévők egyikével adódott probléma.

A légitársaság egyik, a cég logóját viselő B767-300-ese 2009 szeptemberében a Seattle-Tacoma nemzetiközi repülőtéren. A hírben szereplő gép egyébként nem ezzel a festéssel repül.

A légitársaság egyik, a cég logóját viselő B767-300-ese 2009 szeptemberében a Seattle-Tacoma nemzetiközi repülőtéren. A hírben szereplő gép egyébként nem ezzel a festéssel repül. ,

A szóban forgó, 56 éves oregoni férfi ugyanis állítólagosan fenyegető megjegyzéseket tett és nem volt hajlandó eltenni kézipoggyászát. Az esettel kapcsolatosan a Hawaiian Airlines szóvívője elmondta, hogy a gépek sokféle indokkal visszafordulhatnak, melyek között szerepel a személyzettel való konfliktus is. A gép kapitánya mindenesetre úgy döntött, hogy az utat megszakítva, a portlandi betonon fog talajt fogni a gép. Az utasok számára mindezt hajtóműproblémával indokolták.

Feltételezzük, hogy ezt azonban hamarosan megkérdőjelezhették azok, akik az ablakon kikandikálva konstatálhatták, hogy társaságukba szegődött az Oregoni Nemzeti Gárda két F-15-ös vadászgépe. Akiknek fészke egyébként pont a Portland Nemzetközi repülőtéren van kialakítva. A géppár, mely a csendes-óceáni partvidék légterének őrzéspért felelős 142. Vadászezredből (Oregoni Nemzeti Gárda) érkezett Portlandig kísérte a Boeinget, mely mintegy 3 órával az indulása után, helyi idő szerint 13:15-kor fogott betont.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2HNmUDPZY9I

Az Oregoni Légi Nemzeti Gárda 4 F-15-öse siet valahova

A férfit – akit egyébként a repülés alatt nem korlátoztak – a kíséretében lévő nővel együtt levezették a gépről és átadták az FBI-nak. Akik egyébként kihallgatása után nem kezdeményeztek sem eljárást, sem pedig letartóztatást. Az esettel kapcsolatban a portlandi repülőtér szóvivője úgy nyilatkozott, hogy ez egy nagyon jó példája annak, hogy manapság minden lehetséges veszélyforrást rendkívül komolyan kezelnek.

A gép egyébként az újratankolást követően nem sokkal délután 3 óra után vette aznap immáron másodszor Hawaii felé az irányt, ahova néhány órával később, érthető módon kissé nyúzott utasokat tett le.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.