|

Megújultak az ausztrál Disznók

Greg Combet ausztrál védelmi miniszter bejelentette, hogy befejeződött az F-111 Aardvark vadászbombázók nagyjavítása.

Oldalunk hasábjain már többször említésre került, hogy Ausztrália 2010-ben kivonja a Disznóként „becézett” típust a szolgálatból. Ám addig még szükségük van az öreg vasakra, ezért felállítottak egy karbantartó brigádot a légierő legtapasztaltabb embereiből, hogy elvégezhessenek egy, az egész flottát érintő nagyjavítást.

Az A8-132-es, mely már korábban átesett a nagyjavításon

Az A8-132-es, mely már korábban átesett a nagyjavításon ,

Ennek keretében tüzetesen átvizsgálták a szárnyak, futóművek, hajtóművek és a törzs több mint 300 fontosabb részegységét, melyek közül többet is le kellett cserélni.

Az utolsó példányt, mely átesett a karbantartáson, ma adták vissza a 82. ezrednek. Az A8-135 jelzésű F-111 így társaival együtt boldogan szelheti az eget a leváltására érkező Super Hornetek szolgálatba állításáig.

10 hozzászólás “Megújultak az ausztrál Disznók”

  1. Bobby, egy éles példa:

    http://www.f-111.net/images/F-70-2418_module_clipping.gif

    Meg egy tesztes videó:

    http://www.youtube.com/watch?v=M8l79lSjVMg

    Ez meg csak kapcsolódó videó volt, de nekem új és marhára érdekes. Avagy miért fontosak a leoldási tesztek…

    http://www.youtube.com/watch?v=TKlV9VvHaEY&NR=1

    Egyébként eredetileg a B-1A is ilyen volt, úgy rémlik a 4 proto-ból 3-nál szintén a kapszulás mentést csinálták meg. Ilyen volt a kabin:

    http://www.ejectionsite.com/safe2002/b1a_mod.jpg

  2. @Pocok

    Nem azért repültek keveset, mert elfogyott az üzemóra hanem azért, mert a barmok kidobták őket. Legalább adtuk volna akkor el. Gyakorlatilag új gépekne számítottak volna. Több potenciális vevő is lett volna, de legalább 1. Lengyelország.

  3. Ha jól emlékszem akkoriban a horvátok is fenték a SzU-22re a fogukat. Jól jött volna nekik még a háború alatt és elég instabil idők voltak nekik.

    Az F-111re visszatérve. Öcsém jövőre megy kenguráliába most intézi a vízumot. Ott fog melózni majd elküldöm fényképezni, esetleg majd alkatrészenként feladja légipostán és becsempészünk egyet az országba(poén).