|

Ecuador visszalép?

A dél-amerikai állam olyan sürgősen visszaadná a mostanában vásárolt 6 darab HAL Dhruv helikoptert, amilyen gyorsan csak lehet, miután a típus egyik példánya lezuhant egy helyi repülőnapon.

Dhruv crash in Ecuador

Az indiai Hindustan Aeronautics Limited szakembereinek keze munkáját dicsérő(?) típus mind civil, mind katonai variánsát számos országban alkalmazzák. Ecuador 7 darabot vásárolt 50 millió dollár értékben, ebből a gépeket idén februárban adták át hivatalosan az Aero India 2009 kiállításon. További két példányra van még megrendelés, de ezek szertefoszlani látszanak, ugyanis október 27-én a Mariscal Sucre nemzetközi repülőtéren tartott repülőnapon a típus egyik példánya lezuhant, szerencsére a fedélzeten tartózkodó 2 fő (pilóta és másodpilóta) túlélte az esetet.

Dhruv crash in Ecuador

Az Ecuadori Légierő vezérkari főnöke, Rodrigo Bohorquez kifejtette, hogy a szerződés egyik pontja lehetőséget biztosít a gépek visszaszolgáltatására „helyrehozhatatlan hiba” esetén. A baleset vizsgálata jelenleg is tart, azonban ha a típus hibájából zuhant le, akkor a gépek minden valószínűség szerint visszakerülnek Indiába.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NhNML69rxmw

2 hozzászólás “Ecuador visszalép?”