|

Újabb halálos helikopterbaleset, a helyszín ezúttal Amerika

Ma már cseppet sem maglepő módon, újra egy szerencsétlenség következik. A helyszín ezúttal az Amerikai Egyesült Államok, pontosabban az Atlanti-óceán Virginia államban található partmenti vize.

Október 22-én éjszaka a USNS Artic fedélzetén gyakorlatozó SEAL-egységeket szállító, a US Army alárendeltségébe tartozó Black Hawk tengerbe zuhant az éjszakai kiképzőfeladat végrehajtása közben. Az egység tagjai kötélen ereszkedtek le a hajó felett lebegő forgószárnyasból, amikor a katasztrófa bekövetkezett.

UH-60M Black Hawk over deck of USS Bataan

Az egy ember életét követelő esetnek további 8 sérültje van, őket a feladatban résztvevő másik helikopter szállította kórházba. Négyük csak rövid idejű kórházi ellátásra szorul, de a többiek sérülése sem életveszélyes.
Az elhunyt katona kilétéről nem tudni, sem a Haditengerészet, sem a Hadsereg illetékesei nem adtak bővebb tájékoztatást az esetről.

A SEAL egységek nem rendelkeznek saját helikopterekkel, a gyakorlásokhoz és bevetésekhez a hadsereg különleges egységeinek forgószárnyasait veszik igénybe.