|

Pápán HAWazik

Immáron hivatalosan is átadták a Boeing Long Beach-i üzemében a pápai Heavy Airlift Wing (HAW) harmadik és (jelen állás szerint) egyben utolsó C-17 Globemaster III stratégiai szállítógépét.

A SAC 03 jelzésű példány – amint a napokban megérkezik Pápára – a Nemzetközi Békefenntartó Erők támogatásában vállal majd oroszlánrészt másik két testvérével egyetemben, melyek közül az elsőt július 14-én adták át és 27-én érkezett Pápára, míg a második szeptemberben 17-én került átadásra és 21-én szállt le Magyarországon először.

A HAW (már megérkezett) gépei aktívan dolgoznak, legtöbbször a koszovói békefenntartókat látták el a szükséges dolgokkal, azonban szeptember 28-29-én végre elérkezett az első afgán látogatás is, ekkor a svéd csapatoknak szállítottak ellátmányt.

C-17 SAC03 first flight

A gépek üzembentartását és repülését 10 NATO ország (Bulgária, Észtország, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Egyesült Államok) és két békepartner állam (Svédország és Finnország) közösen finanszírozza, mindenki a befektetett költségek alapján részesedik a repült órákból.

11 hozzászólás “Pápán HAWazik”

  1. Nekem is sajna kimaradt pedig 10képet csináltam róla amikor körözött még a reptér felett de annyi minden volt hogy igy csak a falét láttam a dolgoknak!
    Pont tegnap voltam Pápán és hatalmas a fejlődés mindenki albérletet ad ki az amcsiknak és nagyon jól járnak vele!:D
    Építik az utakat,annyi az amcsi autó hogy alig lehet megszámolni de nem is akár mienek!Csak bámultam minden kajálda cukrászda púpon volt.Láttam egy csomó pilóta ruhás palit is volt Dán Belga meg annyi fajta egyen ruhás azt sem tudtam ki kicsoda.

  2. békepartner állam.
    nem lehetnénk mi is csak azok?
    a rosszsebbe az EU-val!
    nem adhatok moslékot a malacnak?
    nem tarthatok tehenet a tejéért?
    nem ehetek mákot?
    stb.
    mikor ismerjük már be saját magunknak, hogy ez egy nagyon előnytelen szövetség?
    a másik a Vatikáni…

    békefenntartók mi?
    sima zsoldosok akik a karvalytőkét őrzik a háttérhatalom számára!
    Rákóczi is, Kossuth is megírta: az idegen katonák menjenek haza, a mieink maradjanak itthon!
    persze ha pénzért akarnak füttyszóra pattogni, mert ennyi szellemi eklézsiájuk van…

  3. pápai spártai

    Szóval akkor aki szeretné megtudni milyen is pápán az élet:)!én pápai vagyok nap mint nap látok katonákat,külföldi katonákat.mondhatok sok mindent de hétköznapi ember szemével nézve csak rosszat.
    igen mennek albérletbe,de kinek jó,akinek van 20-30-40milliós háza,aki amúgy se él rosszul.nem fizetnek rosszul,persze mert szerintem a mi adónkból fizetik,de ezt állambácsi jobban tudná.vagy államadósságból levonják teljesen mindegy!
    a másik dolog,amikor repkednek ezek a nagy monstrumok:van pápa mellett van két falu,ahol olyankor az ember sokszor a saját szavát se hallja,nem hogy élje nyugodt életét.
    az utakról,hát nem tudom ki mit látott itt,de menj a belvárosba,okés egy utcát újítnak,de szerintem nem teljes felújítást kap,bár arra az utcára már rohadtul ráfért.tömött fogra vigyázni,mert kirázzák a belváros útjai a töméseket!
    akkor van még a szórakozás:hát szórakozóhely nagyon nincs,inkább iszogatós.ott vannak sokan minden szombaton,isznak mint atom,ezzel nincs is semmi baj.kislányok persze élvezik a helyzetet,amíg reggel nem mondják nekik,hogy csak ezér gyere jövő héten is.ez mondjuk már a könnyűvérű és buta csajok szégyene,de akkor is.
    iskola: felújítottak 2iskolát,egy néven fut azzal az alibivel,hogy a diákok együtt járnak iskolába nemzetiségtől függetlenül.szóval az egyikbe a katona diákok,a másik teljesen különálló épületbe pedig a magyar diákok.sokáig gondolkozhatott a polgármesteri hivatal,hogy oldja meg ezt a kérdést,és mégse tűnjön annyira fel.ja meg a juttatást is megszerezzék:)))ugye???
    akkor mondok azért jót is a végére:munkahely,csak a honvédségnél.plusz pénz egy-két üzletbe,valamint tényleg az éttermekbe,de ritka az olyan étterem ahol minőségi alapanyagból ehetsz,mert a látszat néha sajnos fontosabb.ez már sajnos az emberek hibája is.
    szóval röviden összefoglalva amúgy jókedéjű,nem kötekedő,illemtudó,talán még kötelességtudóak is itt a katonák.szivesen lennék a helyükbe néha,csak az anyagi vonzatát nézve.és hogy a későbbiekben tényleg a város,és ugye az ország előnyére szolgál majd?bizunk benne mindannyian!!!
    köszönöm

  4. Az ilyen posztoktól kapok agyfrászt.

    nem fizetnek rosszul,persze mert szerintem a mi adónkból fizetik,de ezt állambácsi jobban tudná.vagy államadósságból levonják teljesen mindegy!

    Szerinted jenki vagy más ország katonáját miért magyar közpézből fizetnék? Van rá bizonyítékod? Addig ez csak szokásos magyar mocskolódás és fröcsögés, nem tudsz semminek örlni. Akkor szerintem meg te egy mocskos bértollnok vagy. Bizonyítékom az nincs, de neked sem…

    a másik dolog,amikor repkednek ezek a nagy monstrumok:van pápa mellett van két falu,ahol olyankor az ember sokszor a saját szavát se hallja,nem hogy élje nyugodt életét.

    Ezen meg had röhögjek egy kicsit. A 3 gép napi hányszor megy el a fejed felett? Ahol én lakom fél Ferihegy elrepül felette és gyakorlatilag meg sem üti már a fülemet a zaj, pedig csendes környéken lakom. Kecsón is halottam C-17-est. Ha te nem hallod más szavát javaslom mosd ki a füled. A gép kifejezetten csendes a repülők között. Faterral simán tudunk dumálni úgy, hogy 700-800 méterre full gázzal emelkedett…

  5. Miről beszélsz pápai spártai.A hozzáálásod pápai az agyad meg spártai.A gépek csendesek a putri városodnak a külföldiek hozzák a pénzt meg a kultúrát.Azon csodálkozom, hogy mikor a városban vannak nem hánnyák össze magukat!