|

Nincs elég gép az ausztrál pilótáknak?

Valamit nagyon eltolhatott az ausztrál légierő az utánpótlás képzésével kapcsolatban, ugyanis a The Canberra Times értesülése szerint a közelmúltban frissen végzett pilóták közül sokan azzal a demoralizáló ténnyel kell szembenézniük, hogy bizony megeshet, hogy akár hosszabb időre is egy íróasztal mögé kényszerülhetnek, maximum gondolatban repkedve.

A szeptember 16-án az ausztrál védelmi minisztérium által is megerősített lapértesülés szerint a RAAF Base Pearce-i bázisán állomásozó No2 Flying Training School friss végzősei közül 36 pilótának nem jut gép, hogy megkezdhessék a tényleges, nem a kiképzés részeként funkcionáló repülésekre történő átállást. Értesülések szerint ez a mennyiség nagyjából azt jelenti, hogy minden negyedik, közelmúltban végzett ausztrál pilóta pofára esett és hosszabb-rövidebb ideig kizárólag földi szolgálatot láthat majd el. A RAAF forrásokból származó infók alapján néhány pilóta akár 1-2 évet is várhat, hogy géphez jusson.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vFcBgLH0cSc

A szerencsésebbeknek vasmadár, a pechesebbeknek íróasztal jut – úgy tűnik így megy ez ott lent délen mostanság.

Az ellenzék érthető módon aggályait fejezte ki azzal szemben, ahogy a RAAF-nak a költséges pilótaképzési programját menedzseli.

2 hozzászólás “Nincs elég gép az ausztrál pilótáknak?”