|

Hazatérhetnek a Szerbiában veszteglő iraki MiG-ek

Kellemes meglepetés várhat az iraki légierőre, hiszen míg a korábbi tervek szerint az amerikai F-16-os rendszeresítésének megkezdése 2015-16 magasságáig nem valósulhatna meg, addig elképzelhető, hogy sikerül egy maroknyi régi gépüket visszaszerezni a jelenleg vadászgéppel nem rendelkező arzenálba.

Állítólagos új felfedezéseként ugyanis kiderült, hogy a Szaddám-rezsim még 1989-ben karbantartásra MiG-21 illetve MiG-23 gépeket küldött Szerbiába, amik aztán azóta is ott rostokolnak, az értesülések szerint 19 gépről van szó. 19 gépről, melyek állapotáról ugyan nem szólt a fáma, de vélhetően felújításra szorulnak az esetleges ismételt hadrendbe állítás előtt.

Azért ennél az otthon maradt Floggernél biztos jobb állapotban vannak...

Ismerős a kép, ugye? Erre írtuk, hogy ennél csak jobb állapotban lehetnek a szerbeknél ragadt iraki MiG-ek. Háát…. ,

„Othman al-Fredji tábornok, egy védelmi tanácsadó és Anwar Mohammed Amin, a légierő vezérkari főnöke Szerbiában tárgyal a gépek mielőbbi visszajuttatásáról” – nyilatkozott az ügyben az iraki védelmi minisztérium szóvivője, Mohammed al-Askari tábornok.

Érdekességképpen megemlítendő, hogy a szóvivő nyilatkozatában, a részletek kifejtése nélkül, de elhangzott, hogy Egyiptomban illetve Olaszországban 2-2 iraki hajót, Oroszországban és Franciaországban pedig további gépeket és alkatrészeket találtak.

3 hozzászólás “Hazatérhetnek a Szerbiában veszteglő iraki MiG-ek”