|

Hercules megvetette a lábát Kuvaitban is

Kuvait légiereje 8 darab többfeladatú légi-utántöltő repülőgéppel, a Lockheed Martin pedig 1,8 milliárd dollárral lesz gazdagabb, miután az arab ország és az Egyesült Államok képviselői aláírták a gépek eladásáról szóló szerződést.

A nyolc darab KC-130J MMCRA (Multi-mission Cargo Refueling Aircraft) teherszállítási feladatokra is alkalmas légiutántöltő repülőgép az Egyesült Államok Tengerészgyalogsága által alkalmazott speciális Hercules-verzió.

L-100-30 Hercules Kuwait

A 8 darab repülőgéphez szükséges 32 darab 32 AE-2100D3 gázturbina mellé 8 darab póthajtóművet is vásárolnak. A gépek felszereléséhez tartozik emellett a 4 darab AN/ALR-56M besugárzásjelző, 4 AN/AAR-47 rakétaindítás-jező, 4 AN/ALE-47 elektronikai ellentevékenységre képes készülék és 20 darab AN/ARC-210 VHF/UHF rádió egycsatornás HAVEQUICK beszédtitkosítóval. Az ár tartalmazza továbbá a személyzet kiképzésének költségét, a logisztikai támogatást, a technikai dokumentációt, valamint a pótalkatrészeket.

KC-130J

Kuvait számára nem ismeretlen a C-130-as, ugyanis a típus polgári változata, az L-100-as már hosszú ideje üzemel az országban. Az újonnan érkező gépek a teherszállítás mellett a kuvaiti Hornetek légi utántöltését végzik majd.