|

Végleges: Folytatódhat az A400M programja

Július negyedikei találkozójukkor a négy fejlesztő és a megrendelő országok védelmi miniszterei egy emberként állak ki az A400M katonai teherszállítógép további fejlesztése és sorozatgyártása mellett.

A találkozókor aláírtak egy nyilatkozatot, hogy még a 2009-es év vége előtt új alapokra helyezik a fejlesztést és egyúttal szignálják a közösen összehozott szerződést.

A gépet fejlesztő EADS üdvözölte a védelmi miniszterek döntését, hogy melléálltak a „jövő legnagyobb lehetőségét jelentő” teherszállítójának fejlesztésének.

Hogy ez a nagy lehetőség az EADS vezetőinek megtollasodását, avagy a megrendelő országok stratégiai teherszállításának növekedését jelenti, majd kiderül. Mindenesetre a gép fejlesztése több okból is késik, az első felszállás időpontja pedig egyelőre tovább csúszik, hogy meddig azt még senki sem tudja. Az EADS részéről is illene már előhúzni valamit, mert nem tudhatni mikor telik be a megrendelőknél végleg a pohár…

2 hozzászólás “Végleges: Folytatódhat az A400M programja”

  1. „A találkozókor aláírtak egy nyilatkozatot, hogy még a 2009-es év vége előtt új alapokra helyezik a fejlesztést és egyúttal szignálják a közösen összehozott szerződést.”

    Szép és hangzatos, de valójában ez mit takar?

    – Adnak több pénzt?
    – Kevesebb gép lesz?
    – Engednek az elvárt műszaki paraméterekből?

    stb..

  2. Nem említettek konkrét dolgot, de SZERINTEM legfőképpen a határidős problémákat tisztázzák, ezzel voltak/vannak gongok.

    A gépek darabszáma (egyelőre) marad, a szerződést a későbbiekben is felbonthatják, ha a gyár nem teljesíti a saját részét (határidők, technikai paraméterek.