|

A tervek szerint halad a Nerpa tesztelése

Pontosan két hete írtunk róla, hogy a tragikus kimenetelő, 2008 novemberi tengeri tesztje óta először július 10-én futott ki az Akula II-osztályú SSN, a Nerpa. A friss információk szerint India dörzsölheti a markát, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy az őszi hadrendbe állítással nem lesz probléma

Ez ugyanis azt jelenti, hogy az indiai pénzen befejezett egységnek az orosz flottához történő őszi csatlakozás után a Nerpa irányt vehet India felé, hogy szolgálati idejének első 10 évét ott is töltse egy lízingszerződés értelmében. Így India a minap vízbe bocsátott, orosz technológiára alapozó, de saját fejlesztésű kisméretű SSBN-je mellett egy megfelelően modern és legfőképpen csendes, nukleáris meghajtású vadásszal, azaz egy SSN-nel is gazdagodik.

Az Amur hajógyár mai bejelentése szerint a Nerpa tengeri tesztjeinek első szakasza sikeresen, a terveknek megfelelően záródott és a tengeralattjáró immáron ismételten Oroszország Tengermelléki határterületén fekvő Bolsoj Kameny zárt városának kikötőjében várja, hogy megkezdhesse a tesztek második szakaszát is. A bejelentésben állottak szerint a tesztek folytatásának megkezdéséig alatt a hajó teljesítményének mérését segítő újabb berendezések beszerelésére illetve apróbb finomhangolásokra kerül sor.


Bolsoj Kameny nagyobb térképen való megjelenítése

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.