|

Lezuhant egy indiai An-32-es

Újabb tragikus esemény az IAF életében: fedélzetén legalább 14 fővel lezuhant a légierő egyik An-32-es szállítógépe. Cirka 5 hét leforgása alatt harmadik gépét veszti el az indiai légierő. Korábban beszámoltunk a Szu-30-as halálos áldozatot is követelő, május elején bekövetkezett balesetéről. A május közepén lezuhant MiG-27 balesetében történtek sérülések, de halálos áldozatot nem követelt az eset.

A tragédiára India legészakkeletibb államának, Arunácsal Pradés területén került sor helyi idő szerint délután 2 óra után valamikor. A gép a szomszédos Asszámból érkezett Mechuka repterére. Az elérhető hírek szerint fedélzetén a 8 fős személyzet mellett 6 főnyi civillel indult tovább Jorhat irányába. A légierő tájékoztatója szerint nem sokkal felszállás után veszett nyoma a gépnek, a becslések szerint már valahol Tawang közelében.

Indiai An-32 felszállás közben

Indiai An-32 felszállás közben ,

Sűrű erdővel borított hegyvidékes területről van szó és a gép keresésére kiküldött helikopteres csapatok még nem jártak sikerrel. Legalábbis ezen hír írásának idejében.


Indiai An-32 lezuhanása nagyobb térképen való megjelenítése

2 hozzászólás “Lezuhant egy indiai An-32-es”

  1. Az egy dolog, hogy van pénz az eszközökre! Ha jól tudom india azon országok közé tartozik, ahol neméppen nevezhető jónak a baleseti statisztika! De ha van pénz gépre miért nem adnak a személyzetek képzésére, gyakorlatoztatására is! Ezalatt nemcsak a pilótákat, hanem a műszakiakat is értem! Nem hiszem el, hogy ilyen „bénák lennének”, hogy nem képesek megtanulni repülni a gépekkel! De ugyanakkor azt mondom, hogy ezen események nem csak a pilóták gyakorlatlanságára lennének visszavezethetők! De ez az én véleményem.