|

Újabb indiai repülőgép zuhant le

Nem lehetnek túl boldogok az Indiai Légierőnél dolgozók, hiszen egy hónap alatt három repülőeszköz zuhant le az ázsiai országban. A tegnapi nap folyamán egy MiG-21-es csapódott a földnek Jodhpur városának közelében.

A sajtó közlése szerint a baleset nem követelt emberéletet, a pilóta sikeresen katapultált, valamint a földbe fúródó MiG-21-es sem okozott személyi sérülést. Az indiaiak által „Bison”-nak nevezett típus szerencsétlenül járt példánya a jodhpuri bázisról emelkedett a levegőbe egy rutinszerű gyakorlórepülésre.

MiG-21 Bison India

Mint említettük ez már a harmadik eset egy hónapon belül, április 30-án egy Szu-30MKI kétszemélyes vadászbombázó, május 15-én pedig egy MiG-27-es járt szerencsétlenül. A variaszárnyú gép esete nem járt halálesettel, de a Szuhoj egyik pilótája végzetes sérüléseket szenvedett katapultáláskor.
Az Indiai Légierő baleseti statisztikája rémes, bár hozzá kell tenni, hogy India légiflottája terjedelmes méretű, így „van miből” elveszteni.
Ezzel a szerencsétlenséggel ötre nőtt az idei gépvesztések száma, január 21-én a Surya Kiran bumutató csapat Kiran MkII típusú gépe semmisült meg, melyet még ugyanazon a napon egy UAV lezuhanása követett. A többit pedig már említettük.