|

Töketlenkednek a Csődör-projekttel

Lassan már nem is meglepő, hogy újabb és újabb jelenleg futó programól derül ki, hogy a gyártó nem képes tartani az előre felvázolt időpontokat és költségkeretet. A minap a US Navy számára készülő CH-53K nehéz szállítóhelikopterről derültek ki aggasztó információk.

A US Navy május 18-án jelentette be, hogy a CH-53 Sea Stallion (tengeri csődör) bázisán létrehozott régi-új CH-53K szállítóhelikopter fejlesztése során sikerült kifejelniük a költségvetési plafont. A közleménnyel kapcsolatban azonban konkrét adatokat eddig még nem hoztak nyilvánosságra.

„Bizonytalan vagyok a számokat illetően”- mondta Rick Muldoon, a program felelőse. „Már januárban elküldtem a Pentagon számára a jelentést és a javaslatokat, de mindmáig vajúdnak rajta. Mostmár a csúszás irányítja a költségeket.”

Sikorsky CH-53K

„A bajok ellenére mégis úgy vélem, hogy remek csapatot alkotunk, ez a siker kulcsa. A héten összeülünk és megoldjuk a problémákat.”

Hát persze. Ha ez ilyen egyszerű lenne, valószínűleg nem jutott volna idáig a fejlesztés. De hát a pénz az pénz, az emberek pedig emberek.

A gondok ellenére azért reméljük, hogy elkészül és méltó utódja lesz a „K” verzió a CH-53-as gépcsalád többi tagjának.