|

Kevesebb Patria, de magasabb áron?

Ébredezni látszik téli álmából a szlovéniai Patria beszerzés. A legújabb fejlemények szerint a megismételt minőségi ellenőrzés eredményeivel sem teljesen elégedettek a szlovén védelmi minisztérium illetékesei.

A vezető szlovéniai napilap értesülése szerint a következő héten kerül majd sor a védelmi tárca szakemberei és a Patria cég illetékesei közötti egyeztetésre, melynek fő oka az említett minőségi ellenőrzés jelentésében felmerülő kétségek tisztázása.

135 helyett 89 Patria kerül majd a szlovén hadsereg állományába?

135 helyett 89 Patria kerül majd a szlovén hadsereg állományába? ,

Meg nem erősített információk szerint Ljubica Jelušič miniszterasszony a rendszeresítendő Patriak számának jelentős csökkentéséről is tárgyalni kíván a finnekkel. Uroš Kek államtitkár szerint az egyelőre tervezett 135 páncélozott csapatszállító helyett 80-100 beszerzése mellet tenné le voksát a minisztérium vezetősége, bár egyes források 89 Patria beszerzéséről beszélnek.

A darabszám-csökkentés híre elérte a finneket is, akik hajlandóak a darabszám újratárgyalására, de a tárgyalások folyamán ragaszkodni fognak az AMV-k áranak növeléséhez. Az érvényben lévő szerződés szerint délnyugati szomszédunk 278 millió eurót fizetne 135 Patriaért.