|

Kevesebb Patria, de magasabb áron?

Ébredezni látszik téli álmából a szlovéniai Patria beszerzés. A legújabb fejlemények szerint a megismételt minőségi ellenőrzés eredményeivel sem teljesen elégedettek a szlovén védelmi minisztérium illetékesei.

A vezető szlovéniai napilap értesülése szerint a következő héten kerül majd sor a védelmi tárca szakemberei és a Patria cég illetékesei közötti egyeztetésre, melynek fő oka az említett minőségi ellenőrzés jelentésében felmerülő kétségek tisztázása.

135 helyett 89 Patria kerül majd a szlovén hadsereg állományába?

135 helyett 89 Patria kerül majd a szlovén hadsereg állományába? ,

Meg nem erősített információk szerint Ljubica Jelušič miniszterasszony a rendszeresítendő Patriak számának jelentős csökkentéséről is tárgyalni kíván a finnekkel. Uroš Kek államtitkár szerint az egyelőre tervezett 135 páncélozott csapatszállító helyett 80-100 beszerzése mellet tenné le voksát a minisztérium vezetősége, bár egyes források 89 Patria beszerzéséről beszélnek.

A darabszám-csökkentés híre elérte a finneket is, akik hajlandóak a darabszám újratárgyalására, de a tárgyalások folyamán ragaszkodni fognak az AMV-k áranak növeléséhez. Az érvényben lévő szerződés szerint délnyugati szomszédunk 278 millió eurót fizetne 135 Patriaért.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.