|

Tajvan újra nyomul

Az elnökválasztás után az Egyesült Államokban sok fegyverbeszerzési program újult meg, de újra előjöttek a korábban elutasított külföldi vásárlók is.

rocaf_f-16.jpg

Köztük van Tajvan is, aki reméli, hogy a 12 éve húzódó F-16-beszerzési program végre valahára pozitív fordulatot vesz, és az USA kongresszusa engedélyezi 66 darab modern F-16C/D Block 50/52+ eladását számukra. Az újonnan beszerezni kívánt gépekkel a 34 éve szolgálatban álló F-5-ösöket kívánják leváltani, valamint az 1992-ben vásárolt 150 darab A és B verziójú öregedő Fighting Falconokat kívánják kiegészíteni.

rocaf-f-16a.jpg

A majdnem 5 milliárd dollárt elérő összegű vásárlási szándék hallatára több Fehér Ház-beli képviselő is felszólalt, és a típust gyártó Lockheed Martin emberei is mozgolódni kezdtek, el kívánván érni, hogy a kongresszus teljesen oldja fel az 1979 óta Tajvan ellen fennálló embargót.

Nemrégiben sikerült is harci helikoptereket, valamint pótalkatrészeket vásárolniuk, remélik, hogy továbbra is legalább ennyire engedékeny lesz az amerikai kormány.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.