|

Újabb Herkulesekre érkezett megrendelés

Úgy tűnik a gazdasági válság korántsem zavarta meg az olajban gazdag arab országokat. Ennek ékes példája, hogy az Egyesült Arab Emirátusok újabb haditechnikára adott le megrendelést. Mint azt már délelőtt megírtuk, most zajlik az Abu Dhabiban megrendezésre kerülő IDEX 2009-es nemzetközi vásár, és bizony a válság ellenére jelentős összegű portékákra adnak le rendelést a gyártók nagy örömére.

Most a Lockheed Martin örülhet, ugyanis 12 modern C-130J Super Hercules leszállításával bízták meg az arab ország vezetői. A megrendelés tárgya a hosszabb törzsű C-130J-30-as változat, amely a most hadrendben álló régebbi C-130H-kat váltja le a közel-keleti ország légierejében.

C-130J-UK-1.jpg

„A C-130J rendkívül gyorsan keresett taktikai szállítórepülőgéppé vált,- mondta Jim Grant, a C-130J program alelnöke – A Super Hercules egy kiváló megbízhatósági mutatókkal rendelkező és sokoldalú szállítógép, alkalmazása hihetetlen módon növeli az Emirátusok légiszállítási-kapacitását. Ezzel a megrendeléssel az Egyesült Arab Emirátusok a típus 10. megrendelőjévé vált, mi bizakodva várjuk a jövőt, mert sok érdeklődő országgal folytatunk tárgyalásokat.”

C130J-30-083201.jpg

A szerződés összegéről még nem került ki érdemi információ, de azt tudni lehet, hogy a kontraktusban benne foglaltatik a személyzet kiképzése és a cserealkatrészek szállítása is.