|

Me-109G-6

Jó néhány olvasónk számára biztosan újdonság lesz mai makettbemutatónk, ugyanis alanyunk nem műanyagból, hanem papírból készült, ám ez semmit nem ront minőségéből.

Ez a papírmakett a Zarkov 1:32-es méretarányú makettje. Nagyon jó minőségű. Jól illeszkedő alkatrészek, elképesztő részletesség és jó festés jellemzi.

oldal.jpg


Építés

Nos mivel ez egy papírmakett a nyomtatással kezdődött minden…
Ezután ki szoktam válogatni az alkatrészeket szám szerinti sorrendbe – itt sem történt másként-, majd igen nagy precizitással kivágtam és elkezdtem összeragasztgatni őket. Először a kabinbelsőt vettem kezelésbe, majd következhetett a törzsközéprész és a farokrész elemei egyenként. Ezt követően az orrész és a vezérsíkok kerültek fel. Mindezek után a szárny és a fegyverzet készült el, majd következhetett az orrkúp, ami a Messer elengedhetetlen része -mit nem mondjak egész jóra sikerült – és a póttartály, valamint a különböző műszerek kerültek fel a már majdnem kész madárkára. Végül felkerültek a kerekek, a futóaknaajtó és a dekli is. Hát nem gyönyörű?

szembol


A kit

Alapvetően két különböző festésű gép közül választhatunk : Az egyik a JG. 53 sárga 1-es gépe G-6 vagy G-14 – én is ezt a verziót választottam a hagyományos kabinfedővel-, a másik lehetőség a JG.51 F-2-es Messere, amelyet Werner Mölders repült. Választható még ezen kívül a kabintető – Galland stílusú dekli a G-14-es verzióhoz , és a hagyományos- és a törzs alatti felfüggesztés, ami lehet egy 250 kg -mos bomba vagy egy 300 l-es póttartály, valamint a szárnyak alá szerelhető két 20mm-es gépágyú is.
A vezérsíkok és az ívelőlapok sem kitéríthetők, valamint a futóművek is csak rögzített állapotban szerelhetők fel.

alul.jpg